Jump to content

branitelj73

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. izreknuta zastitna mjera "zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju 11mj." To ti je ustvari oduzimanje vozačke na 11. mjeseci,s tim da ti vozačku neće uzeti i spremiti na policiji (kao nekad)već če u vozačkoj biti upisana zabrana upravljanja vozilima "b" kategorije,a ti smiješ koristiti vozačku za voziti neke druge kategorije vozila(ako recimo radiš kao vozač kamiona ili slično).Oprosti ako sam pogriješio ali to bi trebalo biti to.Sve drugo ne bi imalo smisla.
  2. znači:smanjili su vrijeme davanja novčane naknade(koja je prije davana u dužini od 9 mjeseci-a sada se daje 3 mjeseca,ako je radnik radio kod poslodavca od 9mj.-2god.To je najniža osnova po kojoj se računa).Što će reći da oni koji su bili prijavljeni na neku minimalnu plaću(kao što sam i ja bio)u biti samo gube sa ovim novim zakonom.Po starom zakonu trebao bih dobijati 9mj.po 1 200,00 kn što iznosi 10 800,00 kn,a po novom ću dobiti(plaća mi je zadnja bila 2 500,00 kn) 70% što iznosi 1 750,00 kn x 3 mjeseca = 5 250,00.Ako sam dobro shvatio.Sve u svemu hvala na vašem odgovoru.
  3. molim vas za odgovor.naime,načuo sam da po novom zakonu novčana naknada sa biroa nije više u visini 1 200,00 kn,već da ona po novom iznosi oko 70% prijavljene plaće kod prijašnjeg poslodavca.zanima me da li je to istina,i postoji li neka razdioba,ovisno o tome koliko netko ima radnog staža. zakon je od ove godine. unaprijed zahvaljujem.
  4. Da li je istina da imam pravo na novčanu naknadu ako sam se prekvalificirao o svom trošku.posjedujem račune školovanja i čuo sam da su neki branitelji dobili naknadu (spominje se nekih 10 000,oo kuna).pošto sam i sam branitelj zanima me da li mi netko može nešto podrobnije objasniti o tome.unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija