Jump to content

karet

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moderatori molim odgovor ili netko od sudionika foruma. Inače da malo pojasnim, 10 godina sam na neodređeno u dosadašnjeg poslodavca i zbog promjena u firmi morala sam potpisati sporazumni otkaz ugovora o radu i potpisati novi u drugoj firmi istog vlasnika, ali taj ugovor je na neodređeno vrijeme samo s probnim rokom od 6 mjeseci i to me brine jer sam u ranoj trudnoći i to sada moram skrivati i odraditi bar mjesec dana da se potvrdim kao dobar radnik kod novih nadređenih, jer nisam očekivala ovakve promjene, a trudnoću sam planirala. Molim vas šta prije odgovor.
  2. Prešla sam u novu firmu iz prethodne, ugovor je na neodređeno vrijeme, ali s probnim rokom od 6 mjeseci. Zanima me kakva su moja prava u slučaju da odem na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći da li mi prijeti mogući otkaz unutar trajanja probnog roka ili se taj rok produžuje s povratkom na posao nakon porodiljnog dopusta. Zahvaljujem na svim informacijama unaprijed.
  3. Happy end! Nekako uz puno poziva i razgovora s budućim šefom je ovaj odlučio garantirati za njega i dati mu šansu da se dokaže na poslu. Puno hvala svima
  4. Nažalost nije, poziv na razgovor za posao i kasnije kada ga je dobio je sve bilo usmeno , jedino šta je pismeno je liječnički pregled koji je radio za njih, a i to mu nisu vratili jučer s ostalim dokumentima. Zaista je doveden u nezavidan položaj, zašto nisu tražili prvo liječnički pa onda radnu knjižicu, pa ne bi dao otkaz na poslu gdje je imao dobru plaću, ugovor na neodređeno, ukratko ovo nam je horor film koji traje od jučer.
  5. Naravno ovdje sam da pokušam dobiti neki odgovor. Evo ovako stoje stvari, muž je bio zaposlen u jednoj firmi, druga ujedno državna što je bitno za naglasiti, mu je ponudila posao i između dosta kandidata je izabran. Prošli tjedan su mu rekli da čim prije donese sve papire u kadrovsku i kad sve riješi da odmah počinje. On je dao otkaz sporazumni, bivši gazda mu nije dao ni godišnji, ni otkazni rok, nije mu isplatio dio plaće koji daje u gotovini, znači već tu je bio u lošoj poziciji ali računa idem u bolje firmu... Znači u ponedjeljak dao otkaz, u utorak ide napraviti liječnički, do petka je to sve obavio i u ponedjeljak dostavlja sve tražene dokumente. Danas u utorak ide kao potpisati ugovor o radu jer sutra počinje raditi, ali umjesto ugovora dobija usmenu odbijenicu. Objašnjenje je da doktorica nije izdala uvjerenje o psihofizičkom stanju koje vrijedi 4. godine već 1. i da je to razlog zašto ga neće primiti. Moje pitanje je da li postoji način da ih tužimo odnosno ima li ikakvo pravo na to jer je ostao bez posla, u bivšu firmu se ne može vratiti a nema ni pravo s biroa jer je potpisao sporazumni prestanak ugovora o radu. Mislim da se tako ne smije igrati s ljudskim životima, ja sam na porodiljnom i imamo malu bebu tako da nas je dovelo u zaista nezavidan položaj. Ako itko ima ikakvi odgovor bili bi jako zahvalni na njemu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija