Jump to content

vicko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijatelju nisam imao namjeru nikoga uvrijediti sa onim da je to socijalka,ipak ti hvala na odgovoru ali smatram da smo možda ipak više zaslužili za sve ono što smo prošli za razliku od nekih.
  2. Zaboravio sam navesti da sam u HV-u od 24.08.1991.te da sam bio pripadnik 135.pričuvne brigade i 28.05.1992 dobio čin stožernog vodnika koji je kasnije preveden u čin narednika.Iz te postrojbe sam prešao u 3.GBR 17.06.92.gdje sam bio do 01.12.2003.kada sam raspadom iste postrojbe premješten u djelatni sastav 15.POTRBR jer zbog ranije navedenih operacija imao sam trajnu poštedu od motoričkih priprema te zbog toga nisam mogao ostati dalje u gardijskoj.Prema tome dragi kolega imam status dragovoljca.Jedinu nepravdu u svemu ovome vidi da nekolicina koje poznajem imaju veće vojne mirovine koji nisu nikad imali odoru niti su bili u borbenim djelovanjima a mi ostali smo dobili(socijalnu pomoć)umjesto malkoc veće mirovine....bez ljutnje.
  3. Imam 40 godina,staž imam samo HV od "92,imam čin narednika.Još nisam dobio otpremninu mada je prošlo četrdeset i četiri dana.Nakon druge operacije krajem "92 mi je doktorica Antolić(ako se dobro sjećam)predložila da bi bilo dobro da odem na procjenu radne sposobnosti jer navodno te bolesti su uzrokovane na nervnoj bazi(stres i sl.).U to vrijeme nisam znao što napraviti pa nisam išao na tu procjenu(prazna glava).Što se tiče iznosa mirovine,po onoj Esadovoj tablici za izračun ispada mirovina 4459,69kn,pa me zanima dali je to točno;taj izračun je bez invalidnosti.Kako je moguće da kolega po čl.11 dobije isti iznos mirovine kao ja,pedesetak kuna veći iznos.Ja sam dobio rješenje kao profesionalna a on opću.Hvala.
  4. Stiglo konačno rješenje za mirovimu po čl.6a.koje iznosi 3305,51kn što je relativno malo.Molio bih nekog da mi objasni dali imam pravo na braniteljski dodatak ili na koji način da ostvarim pravo na dodatak iz onog famoznog fonda iliti trećeg stupa u koji smo uplaćivali od "97.Drugo pitanje bi bilo kako ostvariti invalidnost pošto sam tijekom rata bio tri puta na operaciji(ileusa)a imao sam i ozljedu na radu za koje imam sve papire.Ako netko ima kakav dobar savjet molio bih da pomogne neukom i razočaranom branitelju.
  5. M olim vas da mi netko pojasni do kada mogu koristiti zdravstvene iskaznice za djecu izdane od strane morh-a pošto sam otpušten iz vojske radi odlaska u mirovinu po čl.6a.?Navodno ih trebam odmah vratiti u postrojbu.Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija