Jump to content

zepen

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo mi objasnite ,netko. Radnik dobije otkaz, dobije otpremninu ; međutim otkaz je nezakonit, radnik podnese tužbu,slijedi tužbeni zahtjev: vraćanje radnika natrag na posao,isplata zaostalih plaća ali , radnik se ne želi vratiti, slijedi traženje sudskog raskid ugovora ,PITANJE :po svemu radnik dobiva zaostale plače,priznaje mu se radni staž, zatim dobiva odštetu od 3-18 plača ovisno o radnom stažu i td. A što je s otpremninom, zar je ona subjektivna stvar jer sudac može ,sam ,o njoj donositi odluku, ne postoje zakoni, propisi .....
  2. kompa, nešto si sarkastičan , pa nije te nitko tjerao da odgovaraš to što si mi rekao i sam znam, PITANJA SU BILA POSTAVLJENA ZATO ŠTO POSTOJI MOGUĆNOST IZBORA....zašto tražiti sudski raskid ako se ne isplati.... A, pitanje ZAOSTALIH PLAČA je također VELIKO, jer neki pravnici pričaju o prosjeku tromjesečne plače dok je radnik radio, a neki o plačama kao da je radnik radio. I RADNIK SI BI ŽELIO ZBROJITI NEKE STVARI ,PA ONDA ODLUČITI . Tu je i otpremnina o kojoj sam postavio pitanje, pa bi molio ako netko želi da malo bolje odgovori.
  3. Imam nekoliko pitanja: Ako postoji mogućnost priznavanja tužbenog zahtjeva kojim se radnik vraća natrag na posao i ako dobije tražene zaostale plaće: pitanje glasi: KOJE PLAĆE,bruto ili neto i tko plaća doprinose? Što će biti sa otpremninom koju je radnik dobio kad mu je uručena knjižica? Radnik je na burzi i dobiva naknadu, da li i tu naknadu treba vratiti , kojom regulativom...? Ukoliko se radnik odluči na sudski raskid ugovora o radu : što je sa zaostalim plačama, a što sa dobivenom otpremninom, a što sa naknadom s burze?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija