Jump to content

Branko1986

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali se moze traziti alimentacija za proteklih 4 mjeseca koliko je proslo otkako me otac izbacio iz kuće, iako mi je prebivalište bilo do ovog tjedna prijavljeno tamo. Dali za alimentaciju proteklih 4 mjeseca trebam svjedoke da se dokaže da me tada istjerao. I zanima me kod potraznje alimentacije tj. visine alimentacije kako je odrediti. Dali u mjesečne troskove spada hrana, odjeća, skolarina za faks koja je oko 8 000 kn godisnje. I jel previše tražiti 2 000 kn mjesecno??
  2. Pozdrav ljudi, zanima me par stvari prije pokretanja samog postupka. Redovan sam student, kojeg je otac otjerao od kuce te je pokrenuto vise kaznenih postupaka protiv njega sto od policije (nezakonito posjedovanje oruzja), što sa strane majke(razvod, podjela imovine, prjetnje) Zanima me koliko traje postupak za dobivanje alimentacije posto sam redovan student, na koji iznos imam pravo ako mu je placa oko 7 000 kn. I dali se taj postupak moze osporavati i odugovlaciti sa njegove strane, tj što se desava ako ne bi dolazio na ročišta te prilagao razne doktorske potvrde o nemogučnosti dolaska. Pa ako mi mozete malo detaljnije opisati postupak dobivanja alimentacie bio bih zahvalan. I dali je problem što vec 5 mjeseci ne zivim sa njim a prebivalište mi je jos tamo prijavljeno.
  3. Uspio sam se savjetovati sa jednim odvjetnikom, kojeg moj bratic dobro poznaje te mi je rekao da se prvo posavjetujem sa bratom majkom i tetom te mi savjetuje da budem medju njima cvrstog stajalista i podnesem tuzbu za uzdrzavanje prije svega da rasteretim majku, i da ce mi sve napraviti ta odvjetnicka firma uz najmanje troskove, tako da cu najvjerojatnije podnjeti tuzbu za uzdruavanje. Jel mislim da nije posteno da majka daje skoro cijelu placu na mene a da otac ne daje nista. Meni to tesko pada da tuzim vlastitog oca ali ne znam sta da vise radim. Majka i teta kazu da ne tuzim da to nije lijepo da ce me oni uzdrzavati ali glupo mi je da me uzdrzava teta i majka a otac ne. I da se razumijemo, tokom ove 4 godine studija sam radio mnoge poslove tako da nisam neki probisvjet nego mi je stalo da i ja imam si mogucnosti priustiti ljetovanje ili zimovanje i koji komad odjece koji mi otac nije kupio zadnje 4 godine.
  4. Pozdrav, redovan sam student, tata me je otjerao od kuce prije mjesec dana, te sada zivim sa bratom, uzdrzavaju me mama, brat i teta. Roditelji su bili pred rastavom no do toga nije doslo te jos zive zajedno. Tata mi je psihicki i fizicki maltretirao mamu. Te ide na razgovore tj ljecenje u psihijatrijsku bolnicu. Tamo mu je psihijatrica savjetovala da nas se svih rijesi, pa je mene otjerao od doma, ja sam mislio da ce tada sve biti dobro za majku, no sadfa mu je psihijatrica savjetovala da prekine kontakte sa svim koji me uzdrzavaju, znaci sa bratom majkom i sa tetom sa koja vise ne zeli ni cuti za njega nakon sto je dugi niz godina radio sve probleme majci. Mozda je potrebno i spomenuti da mi je otac sudski tumač, i profesor te predaju u skoli u koju ide sin od psihijatrice, te da je prvotnu psihijatricu zamjenio ovom. Ne razumijem kako jedna psihijatrica moze dijeliti takve savjete pacijentu, te razdjeljivati obitelj jos vise. Po meni ovo sta ona radi ne dijeluje nimalo profesionalno ta zastrasujuce. Ja kao redovan student nisam ni tuzio oca za uzdrzavanje niti to trazim ali zasto se psihijatrica uplice u to da stavlja brata majku i tetu u takvu situaciju. Naravno da ce meni brat i majka i teta pomagati ali zanima me dali se moze tuziti doktoricu ili sta vec da napravim, jer je ovo sokantno. Moja majka je preslaba vise za bilo sta a ja ne znam vise sta da radim. Hvala unaprijed i oprostite na dugom textu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija