Jump to content

Lalala

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I opet moje pitanje: Što je s ovom zastarom?? I nisam ja ignorirala sud. Bar mi nije bila namjera. Ja sam zeljela ispricati svoju verziju dogadaja, ali nisam znala za sudenje. Mada znam da je policajceva rijec jaca od moje i da ne bi s tim nista postigla. Ali, otisla bi i zalila bih se nakon toga. Malo sam cackala po ovom forumu i nasla odgovore da se naplata, odnosno privodenje, moze dogoditi samo unutar 2 godine od pocinjena(po starom zakonu, a po novom 5). Zasto sad moj slucaj ne bi otisao u zastaru?
  2. Nije stvar u tome. Ja više nemam ročišta ma da ih mogu izbjegavat. Samo je pitanje ove zastare.. Stvarno ne znam više kako to ide. Neki mi govore da mi je zastara 22.12.2008., a neki pak da ne može doći do zastare jer je došlo do pravomoćne presude i da moram platiti. Ne znam šta da radim, u zatvor mi se ne ide. Da platim tih 1000kn? Možda nešto postignem žalbom? Ako ima netko da mi može razjasnit to sve..
  3. Bi li ikako moglo malo bolje objašnjenje ovoga? Zašto u mom slučaju ne nastupa zastara?? Što je sa žalbom visokom prekršajnom sudu? Što s tim postižem? Ovo mi je sve apsurdno. Niti sam poziv primila, niti sam znala za suđenje,a sukladno tome nisam se imala se imala priliku opravdati jer u principu nisam ni kriva za taj prekršaj!
  4. Dakle, policajac me zaustavio 22.12.2006. radi navodnog prolaska kroz crveno(bilo je žuto i po mojoj procjeni sigurnije nego naglo kočenje).16.1.2007. dobila sam nekakav zahtjev za pokretanje postupka. Krajem 2007. godine održano je i suđenje kojem nisam prisustvovala jer nisam ni znala za njega, pošto nisam primila nikakav poziv(zaprimio ga je netko od ukućana). Kako nisam znala za suđenje, nisam ni poslala žalbu na presudu, a 28.12.2007. presuda ja postala pravomoćna. Trebala sam platiti 1000kn, što nisam napravila i sad mi je došla obavijest o tome da ću u zatvor na 4 dana ukoliko ne platin tih 1000kn što prije. Spominju i moguću žalbu na VPS. Moje pitanje je: zastupa li zastara 22.12.2008. ili kad? Žaliti se ili čekati moguću zastaru?? Hvala unaprijed:)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija