Jump to content

aleksa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala Vam na savjetu kada su me već pokušali kontaktirati telefonom i ostavili kontakt da se javim oko dogovora načina plaćanja, javiti ću se i pokušati namoliti rad za opće dobro. pokušati ću isprovocirati njihovu "dobru volju"
  2. Pozdrav! Molim za pomoć upućenije. 18.02.2008. u 16.20h razgovarao sam mobitelom upotrebom ruke za vrijeme vožnje autom u Varždinu. Nisam platio jer nemam nikad 500kn sa sobom, niti sam se smatrao krivim, ali o tome kasnije. Dobio sam kaznu, javio se kod svog suca za prekršaje u ZG i ovjasnio da sam razgovarao kratko upotrebom ruke, odnosno završio razgovor započet bluetooth slušalicom. Bio sam pokazao policajcu bluetooth slušalicu kojoj se ispraznila baterija.Ponudio sam mu da pokažem last call duration ali ga nije interesiralo. A bio je 44 sekunde. Tražio sam ga i pismenu opomenu ili usmenu, no ništa. Pa sam probao sa srceparajućom spikom, doduše istinitom. Tati je taj dan bio rođendan, a ja baš idem sa faksa gdje sam položio težak i važan ispit. Zvao sam doma da čestitam roćkas i pohvalim se ispitom. U index-u se vidi da sam dao ispit, tatin rođendan može ako baš želi provjeriti....doduše policajac je bio ljubazan (baš kao i ja), ali na moju žalost jako strog...činjenica je da sam bar 5-10sekundi razgovaro upotrebom ruke...moja izjava službeno ide u VŽ, sudac u Varaždinu odbija moj prigovor, policajac se vrlo dobro sjeća da je razgovor trajao duže, a ja očito želim izbjeći odgovornost. dakle kazna 500 kn, ako ne platim ide naplata prislino, u poreznu. ako se niti to ne ostvati u roku godinu dana, kazna se mijenja zatvorom od 3 dana ili radom za opće dobro. tako stoji u presudi. ja sam poslao pristanak da sam voljan da mi se kazna zamijeni radom za opće dobro no neki dan me zovu doma, na kućni tel iz suda u VŽ, da je to nemoguće od 1.1.08. i da se dogovorim o načinu naplate. pa šta sada? da ne platim kaznu i čekam zatvor koji će mi možda zamijeniti radom za opće dobro?
  3. pozdrav! novi sam, iz razloga jer imam sličan problem i sada me zbunjuje tvoj odgovor. pa na forumu se spominje da od 01.01.2008. više nema mogućnosti rada za opće dobro.. ok, zelja1 ima prekršaj iz 2006.g. e sada ima li nade u mom slučaju, da se izvučem radom za opće dobro. u 18.02. u 16.20h razgovarao sam mobitelom upotrebom ruke za vrijeme vožnje u Varždinu. nisam platio jer nemam nikad 500kn sa sobom, niti sam se smatrao krivim, ali o tome kasnije. dobio sam kaznu, javio se kod svog suca za prekršaje i ovjasnio da sam razgovarao kratko upotrebom ruke, odnosno završio razgovor započet bluetooth slušalicom. pokazao policajcu bluetooth slušalicu kojoj se ispraznila baterija. ponudio da pokažem last call duration ali ga nije interesiralo. a bio je 44 sekunde. tražio sam ga i pismenu opomenu ili usmenu, no ništa. pa sam probao sa srceparajućom spikom, doduše istinitom. tati je taj dan bio rođendan, a ja baš idem sa faksa gdje sam položio težak i važan ispit. zvao sam doma da čestitam roćkas i pohvalim se ispitom. u index-u se vidi da sam dao ispit, tatin rođendan može ako baš želi provjeriti....doduše policajac je bio ljubazan kao i ja, ali na moju žalost jako strog...činjenica je da sam bar 5-10sekundi razgovaro upotrebom ruke...moja izjava službeno ide u VŽ, sudac u Varaždinu odbija moj prigovor, policajac se vrlo dobro sjeća da je razgovor trajao duže, a ja očito želim izbjeći odgovornost. dakle kazna 500 kn, ako ne platim ide naplata prislino, u poreznu. ako se niti to ne ostvati u roku godinu dana, kazna se mijenja zatvorom od 3 dana ili radom za opće dobro. tako stoji u presudi. ja sam poslao pristanak da sam voljan da mi se kazna zamijeni radom za opće dobro no neki dan me zovu doma, na kućni tel iz suda u VŽ, da je to nemoguće od 1.1.08. i da se dogovorim o načinu naplate. pa šta sada? da ne platim kaznu i čeka zatvor koji će mi možda zamijeniti radom za opće dobro?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija