Jump to content

Femina

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Femina objavio

  1. Kolege, u potpunosti se slazem sa svime sto ste naveli. Nema vise uopce smisla navodit koliko je ovaj ispit po novom apsurdan-od pismenog pa nadalje...Pa ima sudaca koji nemaju pojma napisat presudu, a nas se baca i na tome. Sto je, kako oni kazu-tek 2% ovog ispita. A o usmenom da i ne govorim! Iskreno se nadam se da ovo nece ostat samo na razini nekolicine nezadovoljnih ljudi na legalisu, i slazem se s kolegom/icom da bi internet peticija bila najbolje rjesenje. Ajmo se zauzet za sebe, od kukanja nema nista!

     

    Definitivno potpisujem kolegu! I ajde da ta peticija stvarno krene..a ne da ostane mrtvo slovo na papiru!

    Trudna pripravnica

    Kolege, imam pitanje. Neki dan me kolegica pitala, a tek je počela raditi u sudu, a ja nisam sto posto sigurna u odgovor. S obzirom da je ugovor na 2 godine..zanima ju ako odradi godinu dana pa zatrudni i ode na porodiljni na godinu dana, jel to znači da kad joj ugovor istekne a na porodiljnom je ne vraća se više na radno mjesto ili joj se vježbenički staž produžuje za vrijeme trajanja prekida?

     

    U čl. 15. Zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima stoji: Ako se vježbenička praksa prekine uslijed neprekidnog bolovanja dužeg od šest mjeseci ili rodiljnog dopusta, tad se stručno obrazovanje produžuje za vrijeme trajanja prekida. Vježbenička praksa prekinuta iz drugog važnog razloga može se produljiti za vrijeme trajanja prekida. O produžetku vježbeničke prakse odlučuje ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa.

     

    Po ovome bi ja zaključila da radni staž ide, a vježbenički miruje dok se osoba ne vrati na posao. 8-)

  2. Ja znam za jednu vježbenicu koja je bila na sudu s položenim praovsudnim al nažalost sad je otišla jer joj je prošlo 2 godine..Otišla je raditi kao tajnik sad u jednoj školi..nažalost ne može se postat savjetnik bez natječaja.

  3. manfredica je napisao:

    Vađenje krvi, urin, mjerenje visine, težine, tlaka, ekg, test vida, test sluha. Mislim da sam sve nabrojala. Košta 344 kn (refundira poslodavac), obavlja se na medicini rada.

     

    Ok, hvala....meni su rekli da isto to obavim i da im donesem tu potvrdu da sam zdrava..al počet ću tek raditi 1.2..jel su svi počeli radit s Nove ili ima kandidata koji će ovo kasno počet s radom?

  4. Očito će svatko drugačije početi s radom..vjerojatno je do ažurnosti tijela. Meni su rekli negdje u 1 mj da će mi javiti jer kao moraju se čuti s ministarstvom pravosuđa, i vidjeti kako što dalje...uzeli su mi broj telefona..al ja ću vjerojatno opet poslije nove godine otići tamo i pitat.

  5. Rock je napisao:

    manfredica je napisao:

    Femina, možeš li molim te napisati o kojem se pravosudnom tijelu radi, te tko je dobio to radno mjesto (zaporku i inicijale)? Tnx :-)

     

    Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku

    M.J. (63375)

     

    Ups mene blesave ..ja mislila da pitaš za one druge što sam napisala zaporke!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija