Jump to content

marytaylor

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imam jedno pitanje: u ugovoru o radu koji je sklopljen na određeno vrijeme u jednoj privatnoj firmi krajem 2008. naznačeno je da imam pravo na naknadu za troškove prijevoza. nekoliko dana nakon zasnivanja radnog odnosa donjela sam potvrdu asutobusnog poduzeća o visini cijene mjesečne karte za tu relaciju. (20 km od mjesta boravka) na njoj je pisalo da cijena iznosi 1100 kn ali ako je plaćeno gotovinom 30% manje, dakle 770 kn. sve je bilo ok do ovoga mjeseca kada su mi poslodavci uručili pismeni dokument u kojem piše: "Utvrđeno je da je potvrda formalna a ne stvarna, te da ista ne koristi javni prijevoz već svoje osobno vozilo za koje nema prava naknade. Ovime se odobrava paušalni iznos od 260 kn mjesečno. Sve što je do sada primila uračunat će se kao akontacija te do 6. mjeseca 2009. naknada joj neće biti isplaćivana." Da li ono to mogu izvesti na taj način, premda mi u ugovoru piše da ima pravo na naknadu za troškove prijevoza?
  2. zar stvarno nitko ne zna? molim vas, stvarno mi je hitno!
  3. molim pomoć! malo sam zbunjena glede korištenja godišnjeg odmora, naime: prvi put sam se zaposlila u 07. mjesecu 2008. na određeno vrijeme (3 mjeseca), zatim sam od 10. mjeseca 2008. primljena na određeno (godinu dana) kao pripravnik u drugu firmu i u ugovoru piše da imam 18 dana godišnjeg. ja sam tek u 1. mjesecu 2009. mogla uzeti godišnji i iskoristila sam 6 dana (jer je moralo proći 6 mjeseci od zapošljavanja prvog) sada mene zanima da li je to uzeto iz godišnjeg u 2008. godini...tj. koliko ja sad ove godine imam godišnjeg? da li samo još 12 dana?
  4. molim pomoć! zaposlila sam se na određeno vrijeme (1 god.) kao socijalni radnik pripravnik u privatnom staračkom domu. za sada imam 5 mjeseci radnog staža i popunjenu vježbeničku knjižicu iz svih ustanova u kojima sam trebala odraditi vježbeničku praksu osim naravno u staračkom domu u kojem bi trebala raditi još 7 mjeseci. da li ja mogu dati otkaz i ako da da li mi važi sva ova praksa koja je upisana u radnu kjnižicu? ili da ne kompliciram i izdržim torturu još 7 mjeseci?
  5. Zaposlena sam kao dipl. socijalni radnik/pripravnik u jednom privatnom staračkom domu. Da li netko zna da li imam pravo na plaćeni dopust prije polaganja stručnog ispita i ako da, koliko dana? Hvala na odgovoru!
  6. ovako: radim kao pripravnik u jednom privatnom staračkom domu kojeg je osnovala vjerska zajednica. 70% korisnika normalno plaća svoj boravak u domu, a za 30% bi vjerska zajednica osigurala boravak besplatno...i to samo za socijalno najugroženije skupine koje nemaju nikakvih primanja niti koga od obitelji da o njima skrbi. e sad, prema čl.48. Zakona o soc. skrbi, osobe koje se smjesti u dom nemaju više pravo ostvarivati doplatak za pomoć i njegu. Ali u ovom slučaju me zanima da li pstoji nekakva iznimka jer tim ljudima ne plaća država iz proračuna smještaj, već ta vjerska zajednica. A taj doplatak bi starcima dobro došao u slučaju participacije za lijekove, zdravstvene preglede, pelene i sl. Pliz ako netko zna da li postoji neka rupa u zakonu za ovakve slučajeve???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija