Jump to content

Sweetbee

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolegica koja je do nedavno radila samnom u smjenama me nakon što je dobila premještaj na drugo radno mjesto počela psihićki maltretirati, jučer je me i fizički napala. Obratila sam se poslodavcu u nekoliko navrata, a nakon nemilog događaja jučer i policiji. Htjela bi ju i privatno tužiti, tražila bi zabranu prilaska. Molim pomoć. Za odvjetnika nemam sredstava, hvala.
  2. Samohrana sam majka dvoje osnovnoškolaca. Radim sezonski za 2.400,00 kn. Zanima me dal' ostvarujem pravo na besplatne udžbenike.
  3. Podnjela sam tužbu za razvod braka, Sad imam tri pitanja: 1. Ne znam boravište svog supruga, navela sam u tužbi adresu prebivališta i znam unaprijed da pozive neće primati? 2. Dal' se alimentacija može tražiti i u natrag jer mi već godinama ne živimo skupa i on se ne brine za djecu? 3. Kako uopće naplačivati alimentaciju od nekoga tko je na bolovanju već godinama i čija su primanja mala i opterečena kreditima.
  4. Mogu li dobiti natuknice kako da podnesem, odnosno kako da sastavim prijedlog za sporazumni razvod.
  5. U braku sam deset godina ali od toga pet ne živimo skupa. Imamo dvoje djece koja su samnom. Ništa mi financijski ne pomaže, a sad sam i nezaposlena. Htjela bi se razvesti da barem mogu dobivati alimentaciju. Prije pet godina podnjeli smo zahtjev za posredovanje CZSS ali je on odustao od sporazumnog razvoda. Probala sam i tužbom, ali zbog njegovih nedolazaka na dvije rasprave i velikih troškova za odvjetnika morala sam odustati. Jednostavno mi treba pomoć, savjet, kako da to napravim sama jer mi je rekao da samo pripremim papire i da će on sve potpisati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija