Jump to content

delf

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, sto je veselo, danas sam se bio posavjetovati kod sutkinje, i rekla mi je da se taj zakon id***ski odnosi i na mene, i mada jos nisu imali tih slucajeva da ljudi koji nemaju 24g a polozili su jos po (pra)starom zakonu, ja sam fino po propisima dobio svoju kaznu. Zalba je napisana i sada je idem poslati, zivo me zanima sto ce na kraju biti. Opet je neki i***t sastavljao zakon, sad ce netko poloziti sa 23 godine i onda za godinu dana ubijati okolo po cesti, a tko mene j*** sto vozim 5 godina bez ijednog prekrsaja.
  2. hvala vam na odgovorima, još jedna osoba mi je to privatno potvrdila. Sada me zanima jos jedno pitanje; Uložit ću žalbu na drugu točku tog prekršajnog naloga, te to mora proći, tj gledajući sve stvari logično. Takodjer nisam u financijskoj mogućnosti da platim kaznu za alkohol te se planiram naknadno zaliti i na tocku 1., odnosno zaliti se na kaznu od 1000kn i 3 mjeseca vozacke, jer sam student, izvanredni (dakle po osobnim potrebama) te sam nezaposlen i nemam nikakve izvore prihoda, zivim u kucanstvu sa ocem (roditelji su mi razvedeni) i njegovim roditeljima (bakom i djedom) te jedine prihode u kućanstvu imaju djed (mirovinu od 2000kn) a otac prima minimalac u firmi. Znaci, prvo zalba na tocku 2 i cekanje rjesenja te potom zalba na tocku 1. ili da pisem dvije odvojene zalbe? Ili da to sve strpam u jednu zalbu?? Da li je moguće to obaviti tim slijedom i da li ima smisla se zaliti na alkohol, odnosno na kaznu za taj prekršaj??
  3. Pozdrav, evo zao mi je sto mi prvi post na forumu mora biti bash ovakav ali eto, Dana 16.11.2008. u 2,58h sam upravljao motornim vozilom B kategorije Opel Vectra 2.0, te sam zaustavljen i uz pristanak testiran na alkohol, utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu od 0,99g/kg umanjeno za granicu dopuštene pogreške od 0,1g/kg. Dobio sam zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, droga i lijekova u organizmu. To je jedini zapisnik i nista drugo me nisu ispitivali niti spominjali, zapisnik nisam htio potpisati iz razloga sto sam bio alkoholiziran i odlucio sam da ako nisam u stanju voziti nisam niti u stanju potpisivati nikakve sluzbene dokumente niti zapisnike. Eh sada, sve je to bilo u redu, nego sam danas, 24.11.2008. na kucnu adresu dobio PREKRŠAJNI NALOG. u kojem se teretim po 2. točke. 1. prisutnost alkohola u organizmu 0,99g/kg sa kaznom 1000kn, sto je sve ok, nemam nikakvih primjedbi 2. isti je upravljao navedenim automobilom čija snaga motora prelazi 75kW (85kw) iako je MLADI VOZAC, tj u DOBI JE OD 16 do 24 godine, i zato se utvrđuje kazna od jos 1000kn. Ova točka 2. mi uopće nije jasna. Star sam točno 22 godine i 10 mjeseci, vozačka dozvola vrijedi mi od 11.11.2003. godine, te je izdana 09.01.2004. godine (na moj 18. rodjendan) te sam od tada vozio automobil BMW 525 sa puno vise kW i opel Vectru 2.0. Sada vozacku dozvoli imam vec PUNIH 5 godina i da napomenem položio sam još dok je vrijedio stari zakon i vozačka mi je izdana kao stara, bez ikakvih napomena #OOPS#rija i gluposti, znači ista identična kao od moga oca koji je ima 30 godina. UOPĆE MI NE PADA NA PAMET platiti ovu kaznu i sto brze cu uloziti zalbu na ovo, samo me zanima da mi netko objasni da li me oni mogu teretiti po ovom članku i što je s time da sam položio po starom i tako vozio 5 godina???? HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija