Jump to content

difovac

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imam jako puno pitanja vezano za rad udruge.. zanima me sljedeća....mi imamo udrugu građana koja se bavi sportski aktivnostima tj. tenisom i malim nogometom.imamo prostor unutar toga gdje imamo frižider sa pićem iz kojeg se služe isključivo članovi. prema zakonu o ugostiteljstvu ono što sam čitao udruga ima pravo u zatvorenom lokalu (klupskog tipa) služiti pića.mene zanim da li nam trebaju neki minimalni tehnički uvjeti koje je inspektor tražio, i mislim da izh mi bez problema možemo dobiti. Ali u upravi su mi rekli da moramo biti obrt ili d. da bi pokrenuli taj postupak? ako već nešto drugo trebamo registrirati šta je bolje obrt ili d., koji su troškovi osnivanja, papirologija i vrema trajanja za pojedinu stvar?
  2. zanima me da li netko zna koje su knjige obavezne prilikom vođenja udruge, gdje se upisuju prihodi i rashodi..,izdani računi itd..
  3. naime, problem je sljedeći baka ima dva sina i kćerku. Jedan sin(moj stric) je tražio moju novčanu pomoć. Ja sam dao, ali sam pred svim rekao da meni ide njegova trećina kuće koju će nasljediti kad bake umre, i svi su se sa tim složili, i on i baka, i ostali dvoje.dug do sada nije isplaćen, da li baka može sada bez problema napraviti prijepis na nas troje oca, tetku i mene?
  4. ....nisam ni sam pametan....to je članak 178.ali ja isto mislim da ti moraju ostavit neke novce da živiš....osim ako ti dobrovoljno potpišeš što bi ja sada trebao....ako ja imam skinutu trećinu....mislim da oni više ništa ne mogu skinuti....nego tzražiti druge načine i moje račune da se naplate..Jel ako sad stavim kredite gubim prosjek plaće i minus mi se smanjuje koji mi trenutno iznosi 19000 kn, gubim kreditnu sposobnost za bilo šta drugo jer će se vidjeti na plaći..jednom kad stavim zabranu nema više povratka dok se ne otplati.....a ako ne stavim svoje kredite..plaćat ću njegov kredit ....tako da je sve to jedno te isto
  5. Samo još jedna stvar, ako stavim samo jedan kredit recimo koji iznosi od 2300 što je više od trećine moje plaće da li je to dovoljno da se više ne može ništa skidati, ili se onda skida trećina od preostalog iznosa.znači plaća je 5600, ostaje 3300, da li oni skidaju trećinu sa toga ili ne diraju više dok se kredit ne oslobodi.
  6. zanima me jedan slučaj, dobio sam drugu opomenu kao sudužnik pred zapljenu plaće. Plaća mi iznosi 5600 kn. Imam još svoja dva kredita, koji nisu prikazani na plaći nego se skidaju trajnim nalogom sa tekućeg računa. Ako bi ta dva kredita ili jedan stavio da se obustavljaju sa plaće, dali bi mi banka za sudužništvo mogla išta zapljeniti. Rata jednog kredita je 2300, a drugog 1300 koje uredno isplaćujem. Ako bi prijavio kredit od 2300 obustave sa plaće, plaća bi iznosila 3300, a to je manje od 2/3. Kakav je postupak banke u tom slučaju, ako znate molim vas napišite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija