Jump to content

kane

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je kane objavio

  1. Rastavljen sam osam godina, dvoje djece 15 i 10 god. Djeca su dodjeljena na zajednički život s majkom, plačam alimentaciju. U prve četiri godine po razvodu proživio sam svašta u vezi viđanja i kontakata s djecom, Czss je stalno bio na repertoaru, imali smo i uveden nadzor. Uglavnom je problem bio u majčinom opstruiranju mojih kontakata s djecom , da sad ne ulazim u detalje.I posle 4 god okret od 180° (čitaj: prekinula je s svojim tadašnjim partnerom) Od tada nema nikakvih problema, djecu viđam kad i koliko hoću i više od onih stupidnih dodjeljenih termina u presudi, ex i ja se dogovaramo oko djece. Ex je sada dobila dobro plačen posao na 4 god u drugoj državi, tj iz HR(Zagreb) ide u BIH(Sarajevo)Složio sam se s odlaskom djece s njom u Sarajevo. Ex mi je sama predložila da nemoram plačati alimentaciju(imaće plaću 2-3x veću od moje) jer će mi biti znatno povećani troškovi puta do djece te troškovi boravka tamo, ako ih želim viđati(a naravno želim)pa da tako kompenziramo te nove troškove. I sve pet, rekli bi, dogovorili smo se, ali ja joj ne vjerujem 100% , što ako se za godinu, dvije, tri opet okrene za 180° i stisne mi ovrhu zbog neplačanja alimentacije ili sl. (ne pričam bezveze, to je već napravila u one prve 4 god od razvoda i trebalo mi je godinu dana da sudski dokažem da su potraživanja neutemeljena, ali sam za to vrijeme bio blokiran)

    Koji postupak bi trebali poduzeti da nekako ozakonimo naš usmeni dogovor, ovjerena izjava kod bilježnika? Zapisnik u Czss? Dali bi trebali ponovo na sud? Znam da sudovi baš ne prihvačaju zamjenu alimentacije za neka druga davanja. Ali ako nastavim plačati alimentaciju neću imati novaca za redovite posjete djeci, a ona opcija da se viđamo 2-3x puta godišnje za praznike mi baš i nije prihvatljiva

  2. Probaj se dogovoriti s ex a ako ne ide, traži na sudu promjenu količine viđenja, sa naravno dobrim obrazloženjem zašto bi to bilo dobro za tvoje dijete. Korisno bi bilo da prije toga imaš podršku od Czss jer će oni morati dati svoje mišljenje na ročištu pa ako oni ne daju pozitivno mišljenje u principu možeš zaboraviti na pozitivnu presudu

  3. Bivša supruga podigla je na ODO Zagreb ovršni zahtjev za naplatu alimentacije neistinito tvrdeči da nisam uplatio ni jednu u periodu tri godine. Naravno odmah sam podnio žalbu s kopijama uplatnica alimentacije, međutim samim podnošenjem zahtjeva blokirane su mi bankovne kartice i već osam mjeseci čekam prvu raspravu. I bez obzira na požurnice, na sudu ne mrdaju, navodno tek rješavaju slučajeve iz 2009:( Da situacija bude još gora, nisam stalno zaposlen već živim od autorskih honorara, nemam pravo ni na zaštičeni minimum, a eventualni prihodi ako se isplačuju na žiro odmah se prebacuju na njen račun. I neka ušteđevina spremljena za crne dane ovršnim zahtjevom prebačena je na njen račun. Snalazim se radeći na crno, isplate preko drugih ljudi ali to mi naravno stvara dodatne troškove i komplikacije... i dalje plačam alimentaciju i imam (otežani) kontakt s djecom:) EX odbija bilo kakvu komunikaciju.

    Prvo pitanje je kako je uopče pravno moguče da ODO pokrene ovrhu samo na osnovu ovršnog zahtjeva jedne strane, bez utvrđivanja činjeničnog stanja?

    Drugo, kako povratiti otuđena sredstva, dali se to presuđuje u ovom postupku ili moram pokretati novu tužbu?

    Treče, pošto je postupak ex izraz čiste osvetoljubivosti koji mi je nanio znatne štete i komplikacije, ne samo novčane prirode(npr kad poslodavca molite da isplačuje na tuđe ime ruši mi se poslovni kredibilitet, kao član Hr. zajednice umjetnika svake tri godine imam financijsku reviziju na kojoj moram imati iskazan određen promet preko računa, inače gubim pravo na članstvo koje donosi određene beneficije...) mogu li tražiti i nadoknadu takve neizravne štete?

    Predpostavljam da zbog Oib-a nije moguče, ali ipak ...ako otvorim račun u nekoj drugoj banci, dali će i on biti automatski blokiran?

  4. Ja sam mišljenja da "pravi" očevi nemaju nikakvih problema da ostvare sva svoja puna prava !!!

     

    Svakom ocu se u ovoj državi omogućava da bude ravnopravan otac ukoliko ne postoje razlozi za drugačijim postupanjem, niti jedan sud neće samo iz nečijeg hira i inata oduzeti vama dijete ili vam ograničiti roditeljsko pravo ako ne postoje opravdani razlozi i dokazi za takvo postupanje!!

     

     

    Ovoliku gomilu gluposti i sljepila pored(predpostavljam) zdravih očiju dugo ne vidjeh :) Ili se neki drugi intersi kriju iza vaših postova, poštovana gđo? Ne namjeravam se s vama upuštati u polemiku o pozitivnim zakonskim propisima i neproveđenju istih od strane sudova, czss itd, o rodnoj diskriminaciji, o rodnim predrasudama koje su ukorijenjene u društvu pa tako i u institucijama, o osvetoljubivim bivšima koje se preko djece svete bez obzira koliko to štetno djelovalo na djecu i nemoći očeva da zaštite djecu od takvih manipulacija pomoču institucija koje ne reagiraju jer...jer mi se više neda objašnjavati nešto tako očigledno jednoj krajnje pristranoj osobi

  5. Nakon razvoda gospođa se iselila iz stana koji je bračna stečevina i koji je do tada otplačen 3 god od 20 god predviđene otplate. Sporazumno (usmeno) nikav pismeni ugovor ne postoji, zajednička vikendica pripala je njoj a stan, puno veće vrijednosti, gospodinu. Stan se vodi na gospodinovo vlasništvo. U braku je gospodin podignuo kredit za navedeni stan, a gđa je bila jamac. Kredit nije bio plačan trajnim nalogom ili obustavom na plaču, već je svaka rata osobno uplačivana u banci. Problem nastaje kada gospodin nakon nekoliko mjeseci od razlaza prestaje uplačivati rate iako je i dalje zaposlen i platežno sposoban, te banka gđi kao jamcu sjeda na 2/3 plače. U banci odgovaraju da je potpisala jamstvo i da oni nemogu ništa učiniti. Gospodinu, naravno, ne pada na pamet da nađe drugog jamca. Gospođa je preko odvjetnika podnijela zahtjev za prisilno useljenje u stan, međutim to se ne miće s mrtve točke, a i nije neka opcija jer gđa se boji nasilnog karaktera bivšeg supružnika. Nakon 2 god plačanja kredita za stan u kojem ne živi i koji se ne vodi na njeno ime i života samo s minimumom koji ostavlja FINA nema ni sredstava za pokretanje imovinske parnice, a i odvjetnici su skeptični koliko bi to potrajalo.

    Koje su joj još opcije koje bi mogla poduzeti da natjera gospodina da plača kredit ili je imovinska parnice jedino riješenje?

    Post pišem iz usluge frendici, jer je morala otkazati i pretplatu na mrežni priključak zbog nemogučnosti plačanja istog.

  6. Poštovani Gringo

    A zašto Udruga ili bilo tko drugi relevantan ne sastavi neku peticiju ili prijedlog izmjena koju bi zainteresirani roditelji potpisali imenom, prezimenom i OiB-om(da se izbjegne beznačajnost online peticija)Vjerovatno bi takav konzistentno napisan prijedlog potpisan od mnogo roditelja koji imaju problema sa sustavom i sa ex, imao veću težinu nego brojni pojedinačni prijedlozi. A ovdje ili na stranicama Udruge otvoriti topic/forum za moguče prijedloge.

  7. Sličan problem s neredovitim radnim vremenom i nemogučnošću dogovora oko viđanja djece s ex imam i sam, pa iz iskustva...Nemože te tužiti za zanemarivanje, nažalost, jedino što ti moraš činiti je plačanje alimentacije. Nemožeš ni ti nju zbog onemogučavanja viđenja, jer nažalost u sudskoj presudi piše subota. A ako nema dogovora jedino relevantno je sudska presuda.Možeš probati preko Czss da dogovorite promjenu termina, ali ako gđa odbije dogovor jedino preko suda možeš podnijeti tužbu za promjenu termina viđenja zbog promjenjenih okolnosti . Nažalost i u novoj presudi može pisati samo neki fiksiran dan, teško da će neki sudac presuditi po dogovoru stranaka ako ga nije moguće postiči

  8. Prilikom osnivanja doo javni bilježnik je pogriješio u zbrajanju temeljnog kapitala(više osnivaća) te je tako došlo do greške u upisu temeljnog kapitala. Razlika je 1000kn. Ta greška je učinjena prije cca 15 godina ali je nitko do sada nije primjetio. Tek sada je primječena prilikom upisa OiB-a na Trgovačkom sudu. Odvjetnik tvrdi da nema drugih mogučnosti osim pokrenuti postupak izmjene temeljnog kapitala (cca 2000-3000kn troškova što taksi što njegovog honorara)Imam li pravo tražiti od bilježnika izmjenu bez naplate pošto je to njegova greška i koje su eventualne pravne posljedice ako ne pokrenem postupak tj ostavim stanje kakvo je.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija