Jump to content

nikola9

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači situacija je ovakva: Mi smo bili najmoprimci u stanu bez sklopljenog ugovora o zakupu od 1988.g., najmodavac je bio imaoc stanarskog prava u tom razdoblju. Dakle u posjed stana došli smo ilegalno. Tadašnji najmodavac izgubio je sudski spor sa gradom Zagrebom te mu je stanarsko pravo oduzeto. Znači stan je pripao gradu. Tada je grad tužio nas da mu vratimo posjed stana. Tu parnicu smo izgubili u korist grada. Od stvaranja RH 1991.g do danas nije nam prošao rok od 20g., dakle vlasništvo stana ne možemo steći dosjelošću, nedostaju nam 2 godine, iako smo u stanu od 1988., dakle 21g. Da li postoji ikakva pravna osnova za otkup stana??
  2. Radi se o stanu u gradu Zagrebu..kakav otkup 1995..nema šanse u ovom gradu za to treba samo debela veza...U stan smo došli kao podstanari...stanodavka je u sudskom sporu kojeg je pokrenula jer nas je htjela izbaciti iz stana izgubila stanarsko pravo..tako da smo mi praktički ilegalno došli 80-ih u stan!! odvjetnik je podnio zahtjev za otkupom ali očito ništa kad su nas pozvali na mirnu predaju stana...Nije mi jasno kako gosp. Bandić priča o otkupu gradskih stanova a nas tjera iz stana...Problem je što više nisam ni socijalni slučaj i ja i supruga radimo, a djeca..punoljetna..jedno radi drugo završava fakultet...Kome da se mi dalje trebamo obratiti za pomoć??? Također smo sudjelovali na svakom natječaju za pos stanove ali to dočekati...negdje smo pri kraju liste..
  3. živim u gradskom stanu preko 20 godina sa svojom četveročlanom obitelji, uredno podmirujem sve račune, ali stanarsko pravo ili pravo na otkup nikada nisam dobio. Godinama se vučem po sudu u postupku koji je grad pokrenuo protiv mene i supruge....sud su dobili, žalba županijskom sudu je odbijena...i sada se moramo javiti nekom u gradskom uredu za mirnu predaju stana. Neznam kome da se sada obratim dalje za pomoć...može li mi udruga branitelja čiji sam član pomoći...rado bih taj stan i otkupio od grada...želim znat da li imam ikakva prava na taj stan...i kakve su mi šanse protiv grada... hvala na svakoj pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija