Jump to content

Nomoget

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijedlog za ovrhu je poslao odvjetnik te druge stranke(nalazi se u drugom gradu) mom općinskom sudu u gradu u kojem ja živim.Znači dobila sam dva lista zaklamana i na tom drugom je pečat na kojem piše da se imam pravo želiti... Na prvom listu stoji dug od cca 8 000,00kn + zakonske kemate u tom razdoblju ,što danas ispada nekih 20000,00-25000,00 kn. Uspjela sam se izvući da mi ne skida s plaće ovaj mjesec jer sam imala jedan kredit koji ima pravo prvenstva. Preko poznanstava sam došla do sudkinje koja ima moj predmet u sudu u mom gradu i ona kaže da ona mojoj firmi nije poslala odluku o pravomoćnosti jer sam se ja žalila,tj. imamo namjeru sa nagoditi s ovrhovoditeljem.Tj. i da je postalo pravomoćno da bi oni morali čekati nekih 30dana. dok mi ne skinu iznos. Moja firma(odvjetnici naše firme) i dalje stoji pri tezi da žalba na odgađa izvršenje i da će mi skinuti taj iznos pri sljedećoj isplati.Sad će ići isplate Božićnica i bojim se da mi u firmi ne skinu taj iznos s Božićnice..imaju li to pravo?
  2. Ne kužim odgovor pod 2. Znači li to da danas kad ističe 8 dana firma može meni skinuti iznos iako sam se ja u međuvremenu žalila.Što ne bi moja firma trebala dobiti dokument o pravomoćnosti,i tek onda pustiti sredstva koja su rezervirali s moje plaće?
  3. Molim pravnike za pomoć: Prije 5 dana je stigao prijedlog za ovrhu meni i mojoj firmi za nakakav moj vanparnični trošak od 8000,00kn koje sam ja trebala platiti 1998 godine.Parnicu je vodila moja majka jer sam ja tad bila malodobna.Majka se ne sjeća da je ona to trebala platiti u moje ime,ali to nije ni bitno,bitno je da sam utvrdila da dug postoji.Zastara je trebala nastupiti nakon 10 g(to sam negdje pročitala)ali su odvjetnici druge stranka 2 dana prije zastare poslali ovu ovrhu. Zanima me sljedeće: 1.da li u moja firma u kojoj radim, može meni skinuti iznos sa plaće po ovom prijedlogu ovrhe ili čekati da postane pravomoćno. 2.ja bi pisala prigovor na koji imam pravo još 2 dana i time odgodila ovrhu,ali kako će ovi u firmi znati da sam se ja žalila? 3.ja ovaj mjesec neću dobiti punu plaću od firme nego 2/3 jer 1/3 mi isplaćuje HZZO jer u ovom mjesecu otvaram porodiljni i od sada mi plaća ide preko HZZO.imam i kredit koji se skida sa plaće pa kad mi skine kredit u ove 2/3 nemam više lufta za ovrhu.Tj zanima me koji dokument ima prednost kredit koji mi se skida već 12 mj sa plaće ili ovrha koja mi je došla ovaj mjesec. Molim odgovor čim prije....trudna sam a pošteno sam se nanervirala....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija