Jump to content

annna

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je annna objavio

  1. Nisam uspjela doći do Pravilnika o radu!

     

    Danas sam imala priliku razgovarati sa direktorom,koji i dalje ostaje pri tome da mi se neće isplatiti troškovi za zadnja dva mjeseca, jer je to odluka poduzeća. Da bi smanjio moje osobne troškove,direktor me prebacio u drugu poslovnicu i sada umjesto 56km ću se voziti do posla i nazad 32km,ali mi neće biti isplaćeno 540 kn za troškove nego 400 kn. Meni ovo "smrdi" na nezakonito poslovanje. Dali je moguće ukopiti se u iznos od 400 kn mjesečmno za dnevno putovanje od 32km?! Mjesečno sam 5-6 dana slobodna, dakle radi se o cca 800 km mjesečno = 400 kn.

     

    Ne prestajem razmišljati o tužbi .... :kavica:

  2. U Ugovoru o radu na neodređeno vrijeme piše:

     

    Trajanje godišnjeg odmora radnika, naknada za njegovo korištenje, plaća radnika, dodatke na plaću, te razdoblja isplate primanja na koje radnik ima pravo, solidarna pomoć, naknada troškova prijevoza na posao i s posla, naknada štete, otkazi ugovora o radu, kao i ostala prava, obveze i odgovornosti koja proizilaze iz radnog odnosa uređuju se Pravilnikom o radu poslodavca.

     

    Evo, tek sutra ću zatražiti uvid u Pravilnik o radu, strepim da li se se zaštitili nekom dvosmislenom rečenicom.

     

    Btw. hvala na odgovoru! Još bih dodala da tih 500 kn nije ni trečina troškova javnim prijevozom, a vozim osobnim automobilom jer su bus linije neredovne i ne ukalapaju mi se s radnim vremenom.

     

    Dakle, imam pravo na putne troškove?!

  3. Radim u poznatom trgovinskom lancu na jugu Dalmacije. Svaki dan se vozim do posla 28 km, što znači ukupno dnevno 56 km. U zadnje dvije plaće mi je uplaćeno svega po cca 500kn što nije dostatno jer mjesečno prijeđem 1.700 km do posla i nazad do kuće. Zanima me da li imam zakonsko pravo na nadoknadu putnih troškova. Napetost u firmi je prevelika, svakodnevno se prijeti otkazima. Molim ako se netko razumije da mi odgovri dali da odvažno zatražim svoje novce ....

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija