Jump to content

Beso

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Javna ustanova mora objaviti natječaj za posao u novinama koje postoje na području gdje se nalazi, a isto tako mora i obavijestiti Zavod za zapošljavanje o potrebi za radnikom. Problem je jedino i ako se javiš na natječaj jer ispunjavaš uvjete iz natječaja,a pripadaš nekoj od kategorija koja ima pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja to pravo i ostvariti. Obično čelnici ustanova traže rupe u zakonu i pokušavaju na sve načine zaposliti svoje preko veze. Onda nastupa igra bez granica. To znam iz iskustva jer još uvijek pokušavam ostvariti svoje pravo od 6.10.2008.
  2. Hvala što si se javio. Danas sam baš dobio odgovor da nisam primljn od drugog natječaja koji su prilagodili primljenom kandidatu. U prvom odgovoru su mi napisali da mi žele više sreće drugi put kao da sam igrao loto ili bingo. Boli njih briga za zakon jer su oni iznad zakona. Ja sanm im napisao da im je drugi natječaj nezakonit po preporuci odvjetnika ali oni guraju dalje. Od 1991. sam se borio za zakonitu i pravednu domovinu Hrvatsku i ne mislim odustati ne samo radi sebe već i radi drugih koji po zakonu imaju neka prava. Dok se nekazne takvi samovoljnici oni će i dalje raditi što hoće i zapošljavati svoju rodbinu i prijatelje, a branitelji i druga sirotinja neka idu raditi na bauštelu s oštećenim zdravljem. Sada odvjetnik čeka drugo dodatno rješenje kojim je tražio da me upute na posao i napomenuo kolika je kazna za oduzimanje prednosti kod zapošljavanja hrvatskih branitelja. Svi se moramo boriti jer ako vide da im to prolazi bez kazne i dalje će to raditi. Samo ne znam koliko ću rundi izdržati jer treba plaćati odvjetnika.
  3. Javio sam se na natječaj za domara u jednu ustanovu i priložio se dokaze: potvrdu o nezaposlenosti i potvrdu o statusu hrvatskog branitelja dragovoljca . Primili su zaposlenog branitelja i s njim sklopili ugovor o radu 6.10.2008. Žalio sam se inspektoru koji je utvrdio da mi je oduzeta prednost pri zapošljavanju i zabranio rad primljenom kandidatu s rokom izvršenja od 30 dana. Inspektor me samo izvijestio da je rješenje dostavio ustanovi, a meni nije dostavio nikakvo rješenje koje mi omogućuje ostvarivanje mojih prava. Obratio sam se odvjetniku koji je 25.11.2008. poslao inspektorici dopis kojim traži dodatno rješenje kojim se ja moram primiti na posao.26.11.2008. nađem ja u novinama novi natječaj za domara sa potpuno izmjenjenim uvjetima prilagođenih kandidatu koji je primljen samo još fali slika tog kandidata. Zna li tko hoću li uspjeti ostvariti svoja prava. Svi mi kažu u pravu si i bori se ja se borim ali ne znam hoću li imati dovoljno novaca za odvjetnika. Molim nekoga da mi se javi ako nešto zna o tome.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija