Jump to content

A380

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, može li mi netko reći kojim zakonom je obuhvaćeno čitanje tuđih mailova odnosno koji zakon omogućava policiji da čita odnosno uporabi tuđi e mail kao dokaz za nešto ako je pristup elektroničkoj pošti zaštićen lozinkom. Točnije, nisam siguran ali mislim da bi trebao postojati neki zakon koji dopušta ili ne dopušta policiji ili ODO-u pravo uvida u mailove. Posebice ako je pošta postavljena na stranom serveru (npr.yahoo) i još k tomu zaštićena lozinkom. Da li postoji ijedno sredstvo komunikacije u državi da je zaštićeno od uljeza. Zahvaljujem na odgovoru.
  2. Pozdrav, zanima me da li policija mora privremeno oduzete stvari prethodno zapečatiti da bi ih po pravilima struke kasnije mogla pregledati. Naime, meni se vrši pretres računala koje je tek tako uzeto bez da je na njega stavljena ikakva oznaka. U teoriji netko je mogao podmetati dokaze bez mog znanja. I drugo me zanima da li je osoba (bilo osumnjičeni bilo građanin) dužna odati lozinku (password) za mail ili pristup računalu. Zahvaljujem na odgovorima.
  3. A380

    Oduzete stvari

    Ako postoji sumnja onda koliki je taj rok za sumnju. Opet kazem nista ih zakonski ne spriječava da zadržavaju robu koliko žele. Što se tiče poduzimanja nečega protiv policije. Da, poduzeo sam dobar dio onoga što ste naveli. Unutarnja kontrola je reagirala kao da je to sitnica. Već jedan niz godina pokušavam pravdu istjerati na svijetlo dana međutim ne bi vjerovali koliko te institucije štite jedna drugu. Policija je tu da otkloni sumnju na neko kazneno djelo, točnije da ispita ima li tu kaznenog djela. Tući nekoga da bi ste to doznali je kazneno djelo i oni to čine. Vi možete potpuno nevini, igrom slučaja završiti u policiji na ispitivanju i dobiti batine, ne bi bili ni prvi a ni posljednji. Nema nekog neovisnog tijela u ovoj državi koje kontrolira rad policije. Sud će im recimo za sve što zatraže dati nalog, ama baš sve. Pretres, uhićenja, uhođenja.... Čemu uopće sud? Zašto sve to ne radi policija. Teorija kaže da ti mogu pretresati stan do mile volje i kad to požele. Probaj ti u jednoj manjoj srediti stati nekom iz krim policije na žulj. Pa sve da ti nisu našli ništa 10 puta oni će dobit nalog za 11. put. Jesi se kad zapitao možda tko ih kontrolira pri unosu podataka u pol. terminal? NITKO. Tamo pak mogu napisati da si konzument opojnih droga a ti nikad nisi niti Ronhill popušio a kamoli primirisao drogu. Kako ćeš ti znati za to? Zakon kaže da možeš dobiti te podatke. Samo da te obavjestim da ih ja pokušavam dobiti već zadnje 4 godine. Nema službenika s kojim nisam razgovarao i koji mi se nije smijao u facu. Vjerujem da se tebi nije nikad ništa takvog dogodilo pa možeš dijeliti te savjete. Što misliš zašto mi ne ulazimo u EU? Zato što nam je cijeli pravosudni aparat užasan, policija, pravosuđe, ODO itd. Vjeruj mi, nije sve onako kako piše.
  4. A380

    Oduzete stvari

    Mene zanima koliki je rok zadržavanja ako nema kaznenog djela ili ako ODO ne podigne optužnicu protiv mene? Po dobivenom odgovoru netko može uzeti nešto od mene i čuvati to vječno dok ODO ne podigne optužnicu. Ali koliko mi se čini da rok vraćanja stvari nije definiran. Time oni mogu otezati situaciju koliko žele. Najviše me smetaju oni koji misle da netko osuđuje policiju bez razloga. Policija u ovoj državi nije normalna i ne drži se nikakvog zakona. Prvo pitanje u postaji koje mi je upućeno bilo je "hoćeš li da te isprebijam" e ako je to u zakonitoj državi normalno onda neka se oni koji ih brane klone ovog foruma jer nisu svjesni zbilje. U teoriji sve lijepo, a u praksi "kadija te tuži kadija ti sudi" Netko za koga sud nije donio presudu da je kriv ne bi se trebao osuđivati niti mlatiti, ali nažalost to nije praksa. Tim siledžijama je sve pušteno na volju. Tko ih kontrolira???
  5. A380

    Oduzete stvari

    Koliki je rok zadržavanja oduzetih stvari koje je policija oduzela na potvrdu o oduzetim stvarima. Zanima me ukoliko nisu pronašli nikakav kompromitirajući sadržaj koliko imaju pravo zadržati oduzeto. U konkretnom slučaju radi se o mobitelu i računalu. Hvala
  6. Pozdrav, imam pitanje na koje mi treba pravni savjet i vaše mišljenje o tome. Naime prije par dana završio sam na obavjesnom razgovoru u policiji. Kako je vrijeme za puštanje odmicalo a tako se primicala i noć da bi me zadržali napisali su mi uhićenicu i spremili me na jednodnevno zadržavanje. Sutra dan ponovno u policiji sjedim i slušam njihove razgovore. Htjeli su provjeriti stanje svih mojih računa i kartica koje sam imao kod sebe. Djelatnik policije naziva svaku banku pojedinačno i svakoj teti u kartičnom priča "uhitili smo X X (gdje je XX moje ime i prezime) i priča zašto su me uhitili kako su me uhitili ..... Nakon isteka roka puštanja ja sam bio pušten (evidentno bez ikakvih kaznenih djela). Dva dana kasnije me nazivaju prijatelji od mojih roditelja koji su čuli preko prijatelja koji rade u banci u drugoj državi kako sam ja uhićen i radi čega. Što biste vi napravili u mojoj situaciji? To je evidentno iznošenje službene tajne što je potvrdila i unutarnja kontrola MUP-a koja me tražila da se obratim načelniku. Zašto načelniku a ne unutarnjoj? Da li ima sve to smisla .... Molim pomoć. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija