Jump to content

lorra

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u 2008 godini sam radila samo dva mjeseca :dohodak: 8.080, 71, uplaceni porez i prirez: 509, 91 uzdrzavani clan mi je dijete, osobni odbitak:5400 kuna na stambene potrebe, a umanjenje dohotka zbog strucnog usavrsavanja: 6052 kune. buduci da se ne razmijem u ovo, ima li smisla predati dokumente?
  2. lorra

    dugovanja

    znaci, ja sada mogu pokrenuti ovrsni postupak jer nije uplaceno u zakonski predviđenom roku, ali od toga i nemam previse koristi buduci da on nema nista na sebi. međutim, ako pokrenem ovrsni postupak, na ta potrazivanja ide i kamata i jednog dana ce se to valja naplatiti. a ako ne pokrenem isti, vec to ucinim za 5 ili deset godina ili ako postupak pokrene moje dijete nakon punoljetnosti, gubimo kamatu? ne razumijem dio "od dana dospjeca pa do dana uplate"? moze ovako: sto bi napravio na mom mjestu? da bude subjektivno...
  3. lorra

    dugovanja

    znam da ima puno tema o alimentaciji, ali nisam pronasla odgovor na svoje pitanje. imam pravomocnu sudsku odluku kojom se nalaže ocu placati mjesecni iznos od xy kuna, ali kako je od dana podnosenja tuzbe do pravomocnosti proslo dosta vremena, nastala su dugovanja koja je on bio duzan platiti u roku dva tjedna. on to nije ucinio. alimentacija se placa do sad redovito. na dugovanja ide kamata od 5 posto. kako se potrazivaju ta dugovanja? moze li to pasti u zastaru? mi smo se na pocetku cak pokusali dogovoriti da, posto je iznos velik, to plati u ratama, bez obzira na sudsku presudu, ali nikad nismo nista tocno utvrdili niti je ikad uplatio bilokoji iznos da uopce pokusa smanjiti dug. odvjetnik mi je govorio da ovrsni postupak nema smisla jer otac nema nikakvu imovinu te je bolje da dugovanje ostane jer raste kamata... tako nesto... mjesecna kamata na dug je cca. 600 kuna. a ja se samo zelim svega sto prije rijesiti da nastavim svoj zivot jer mi je dosta vise sudova.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija