Jump to content

lexi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U procesu sam kupnje stana; predugovor bismo trebali sklopiti u ponedjeljak. Vlasnica stana upisana je 1/1 u ZK poduložak. Budući da se prije nekoliko mjeseci rastala, a stan je stečen u braku - sva imovina se dijeli na pola(zar ne?), pa tako i ovaj stan. Stoga, koji dokument trebam potraživati da bi se osigurala da kojim slučajem bivši muž ne bi osporavao prodaju? Agent nije ništa spomenuo, vezano uz ovo. Hvala unaprijed!
  2. Hvala puno na odgovorima! I mislila sam da je HEP kriv za ovo što me opet zovu na Sud - iako su oni tvrdili da je greška Suda. Uf, i umjetso da na ročištu vele da odbacuju tužbu protiv mene - i dalje sam prvooptužena? Na koje bi se zakonske odredbe mogla pozvati? Pomislila sam možda pisati i direktoru HEP-a Elektre na nivou Hrvatske, a ne samo lokalnom HEP-u? Ili da samo čekam ročište - ali ne mislim dolaziti - iako mi savjetujete da se pojavim (s odvjetnikom)... A za tužbu HEP-a - nitko ne smatra da na to i pomislim (nema smisla) ? Koliko sam ovih dana od kada sam dobila taj zapisnik s održanog ročišta razmišljala o tome i koliko me sve to ustvari uznemirilo i razljutilo - stvarno mi je došlo da ih tužim!
  3. Hvala puno na brzim odgovorima! Sudu sam napisala pismo (2 puta - kad sam vraćala dokumentaciju sad i prije 3 godine) s objašnjenjima. Uplatnice? Navedeno se odnosi na neku vikendicu u x mjestu - od prije 15 godina (to su mi rekli u HEP-u); u to vrijeme nisam plaćala još ni račune niti imala svoj stan... (a imala sam i djevojačko prezime). Sve to sam napisala i priložila HEP-u - uvidjeli su da je do greške došlo njihovom zabunom u administraciji prije 3 godine, o čemu su se pismeno očitovali. U HEP-u su mi rekli (prije ročišta) da je ovaj put greška Suda što su mi poslali poziv - da imaju i dalje krivo ime (to 1 slovo razlike) i krivu adresu (adrese nemaju nikakve sličnosti, samo su obje u Zagrebu). Međutim, nakon što sam ih nazvala nakon uručenja zapisnika po održanoj parnici, izgleda mi drugačije: HEP, umjesto da je rekao da ja nisam tužena, i dalje me tuži (zašto nije povukao tužbu protiv mene; iako je čak i njihova pravnica priznala da poznaje tu pravu tuženu osobu-ali da nema ovlasti povući tužbu); a s druge strane zašto sudac nije odbio tužbu budući da je jasno i potvrđeno da ja nisam tužena osoba; nego je pristao da su prave tužene osobe tek II.iIII. optužene? Nemam pojma o pravu, ali mi se nameću ova pitanja... Postoji li uopće praksa da se nazove direktno sudac? Treba li mi možda odvjetnik? A tužiti HEP?
  4. Administrativnom greškom koju je napravio HEP dobila sam rješenje o ovrsi. Osoba koja je njihov dugogodišnji neplatiša razlikuje se samo 1 slovom s mojim imenom i prezimenom – u prepisci je službenik krivo napisao moje ime i prezime i kada je gospođa neplatiša dobila ovo rješenje izreagirala je da se ne radi o njoj! HEP je zatražio od MUP-a pravu adresu – a kako sam ja jedina s tim imenom i prezimenom u gradu – bez ikakve prethodne provjere poslali su mi direktno rješenje o ovrsi! Naravno, nazivala sam tu podružnicu HEP-a i saznala sve o čemu se radi – i tada je počelo moje dokazivanje da to nisam ja (uf, dosta je trebalo) – u čemu sam uspjela. HEP je ustanovio da je to istina i očitovao se o pogrešci koja je nastala zbog krivog prijepisa imena. Sud je stavio izvan snage rješenje o ovrsi. To je bilo prije 3 godine! A prije nekoliko mjeseci opet sam pozvana na ročište vezano uz istu stvar! Nazvala sam HEP, pravnicu koja je na tom slučaju, i ona se kao začudila da me sud opet pozvao te da vjerojatno nije ažurirao adres te rekla da ili da vratim dokumentaciju ili da dođem. Vratila sam dokumentaciju i nisam došla na ročište. Međutim, dobila sam zapisnik u kojem je navedeno da tužitelj ostaje kod tužbe i tuženog (mene!!!), s tim da proširuje tužbu na II.i III.tuženu (nasljednici neplatiše), a one će se pozvati na očitovanje pristaju li na proširenje tužbe na iste! One koje su prave tužene osobe bit će upitane pristaju li na proširenje!!!?! Nazvala sam opet pravnicu iz HEP-a koja mi je rekla da ona nema pravo povući tužbu (???) i da dođem na sud kad će biti sljedeća rasprava. Ovo sve me baš razljutilo – osjećam se k'o u Kafkinom Procesu. Nešto što nema veze samnom uznemirlo me, naljutilo, potrošila sam vrijeme i živce u dokazivanju da se ne odnosi na mene, a na kraju i novce na slanje 5 puta preporučenih pošiljaka! A ne samo da nisam dobila niti ispriku od HEP-a već me i dalje tretiraju kao tuženu osobu! Što napraviti? Ne želim dolaziti na raspravu vezano uz nešto što nema veze samnom; da li nazvati suca; a palo mi je na pamet da i tužim HEP?
  5. lexi

    legalna pauza?

    ...nitko? ništa?
  6. lexi

    legalna pauza?

    Radim u većoj firmi, dislociranoj na nekoliko mjesta. Na dislociranim lokacijama uvedena je evidencija dolaska/odlaska na posao, trajanja pauze i svih izlazaka s posla "pametnom" karticom. Međutim, u glavnoj zgradi takva evidencija ne postoji, odnosno evidentira se samo dolazak/odlazak "bušenjem kartice", ali ne i pauza. U dislociranoj zgradi evidentira se pauza od pola sata te ako to prijeđeš ulaziš u crveno i moraš nadoknaditi. Molila bih za pomoć: je li legalan ovaj različiti tretman zaposlenika u glavnoj i dislociranim zgradama? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija