Jump to content

napolitanka

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na pomoci, nadam se da cu imati uspjeha..
  2. Moja beba je umrla sa 2 mj u bolnici prilikom uvodenja u anesteziju za rutinsku operaciju, borio se nekoliko sati, ali nista mu nije moglo pomoci.. Odveden ja na obdukciju na salatu, na sudsku medicinu, nalaz je gotov i bit ce poslan u bolnicu u kojoj je umro, ista ta bolnica mene je trazila dopustenje da dam dijete na obdukciju, nevoljko sam pristala misleci da cu i ja dobit taj nalaz. Medutim, na sudskoj medicini kazu da nemam pravo dobiti taj nalaz? Da li je to istina i na koji nacin mogu doci do tog nalaza? Molim da tko zna, da mi kaze koja su moja prava, jer ja neznam nista...
  3. Trebam roditi za 2 mj, a otac djeteta i ja jos nismo u braku, to smo planirali za negdje iza rodenja djeteta. Zanima me da li kad budemo isli u maticni ured prijaviti djete moze li djete imat odmah ocevo prezime ili ce imat moje koje sad imam.
  4. Dobila sam presudu da bivsi muz moze vidati djete u CZSS jednom tjedno, presuda jos nije postala pravomocna, tek za 10 dana ce postati. Da li sam ja duzna onda sutra odvesti djete na taj susret?
  5. U slucaju ako si udana ili se planiras udati, a s obzirom da otac ne vrsi svoju brigu oko djeteta, tj. ne placa alimentaciju, tvoj suprug moze posvojiti tvoje djete i time on zakonski moze postati djetetov otac, djete dobiva njegovo prezime, adresu.. Mislim da ti je ovo moguce, raspitaj se.
  6. Otac moje kceri i ja smo razvedeni. On je dobio pravo da vida djete dva sata svake druge nedjelje. Oduvijek je prema meni nasilnicki i prijetece raspolozen. I dalje me naziva svojom zenom, iako smo razvedeni i ja ne zelim imati nikakvog posla s njime. Za djete ne zeli placati. Poceo mi se pojavljivati na vratima kuce u dane kad nije njegovo pravo da vidi djete sa zahtjevom da je vidi. Svaki put mu kazem da mi ne dolazi vise pred vrata, da ima dane kad moze vidjeti djete. Ne zelim da uznemirava mene i ostale ukucane svojim dolascima. Da li da ga prijavim, kome da ga prijavim? Moram nesto uraditi jer ovako se ne moze nastaviti.
  7. razvod jos nije gotov, rociste je tek za mjesec dana, da li sam duzna svaki dan ocu davati da vida djete s obzirom na navedeno njegovo ponasanje. u centru su mi rekli da ne moram ako primjetim nesto od navedenoga, a on je takav stalno. i dalje prijeti i uznemirava.
  8. moja je situacija da je otac djeteta koliko sam mogla skuziti psihicki nestabilna osoba, uz to nasilan, prepun prijetnji smrti meni i djetetu, sklon nasilnim scenama bilo gdje, ne zeli raditi, niti placa za djete ni kune, vec punih godinu dana. bio je u zatvoru vec zbog nasilja prema meni, nije ga bilo briga sto je djete uz mene u tom trenutku. stvar je sto se on nikako ne smiruje i da se bojim ponekad izaci iz kuce radi njega, zato pitam da li imam uopce osnove za podizanje tuzbe zabrane prilaska.
  9. Moze li mi netko reci na temelju cega mogu traziti zabranu prilaska oca djetetu, da li se s tim ide na sud.. sve vezano uz to me zanima..
  10. Dakle, u svibnju sam dobila rjesenje od suda gdje se upucujemo na mirenja u czss. U kolovozu smo pozvani na prvo mirenje, u listopadu na drugo mirenje. Ostalo je jos da obidu uvjete gdje zivi dijete. Uglavnom od dana kad je sud donio rjesenje da se upucujemo na czss je proslo preko 6 mj, iako sam i ja citala zakon i pise da im je rok 3 mj. Slala sam na sud pozurnicu gdje pise da je u svibnju doneseno rjesenje da se javimo u czss a oni su uzvratili da sud trenutno ne moze nastaviti s postupkom , jer je u svibnju donio rjesenje gdje se upucujemo na czss radi obveznog postupka mirenja. Te napominju da je taj potupak obvezan i da ga ne mozemo mimoici cak iako se ne zelim pomiriti s tuzenikom. Te da se s tim rjesenjem obratim czss. Dakle, zar nije sud trebao uociti datume i da je prosao rok kad su vec trebali dobiti misljenje centra? Da li se ja sad trebam obratiti ponovno sudu ili centru?
  11. Nisam bas sigurna u tu njihovu ljubaznost, jer izgleda kao da je czss pristran mom bivsem.
  12. tako sam i mislila, brinu me jedino onda negativna misljenja od czss prema meni, ako to uradim.
  13. U mom slucaju radi se o posredovanju prije razvoda braka, no tu je i dijete. U czss su rekli da su obvezna 2 pokusaja mirenja, sto sam obavila, no za svaki im je trebalo oko dva mjeseca da se sjete pozvati. Sad je ostalo jos samo da obidu uvjete u kojima dijete zivi, no i na to cekam vec preko mjesec dana iako su rekli u roku tjedan dana to obaviti. Koliki je taj vremenski rok u kojem oni to moraju obaviti? Sudu sam slala pozurnicu i rekli su da se obratim centru. Proslo je vec preko 6 mj kako se vucem po centru, nigdje suda na vidiku...
  14. da li to pravilo za placanje alimentacije od 3 mj vrijedi tek nakon donesene odluke suda ili od dana kad je podnesena tuzba za razvod?
  15. hvala na odgovoru, a da li te pozurnice budu na isti nacin napiane kao i one koje se salju na sud? ja sam slala pozurnicu na sud, a oni su rekli da nemogu nista uciniti dok centar ne odradi svoje, mislila sam da su oni trebali kontaktirat centar da upitaju zasto jos nisu zavrsili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija