Jump to content

LMC

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. LMC

    put služnosti

    Kupila sam parcelu i planiram izgraditi obiteljsku kuću na njoj. Predala sam sve papire za dozvolu i susjedi su se žalili pa sam morala raditi neke preinake. Kada sam ispunila sve zahtjeve i traženja dobila sam Rješenje o uvjetima građenja. Mežutim jedan susjed koji se žalio prvi puta žalio se ponovi i to ovaj puta na Ministarstvo. Morala sam čekati nekoliko mjeseci i pisati požurnice da bi na kraju priče njegova žalba bila odbijena i moje rješenje postalo konačno (pravomočno). Naime, radi se o sljedečem. Susjed je koristio našu parcelu godinama kao svoju i parkirao se na njoj,a ne na svojoj parceli (to radi i sada). Kada mi izgradimo kuću više mu nećemo dozvoliti parkiranje na našoj parceli već samo prolazak po njoj do njegove kuće i to po putu koji ćemo i mi koristiti. On se sada sprema ponovo podići tužbu (ne znam kako to dalje ide i koga tuži) protiv nas ili Ministarstva?!? Proučavajuči Zakon mislim da mene to ne bi trbelo dalje spriječiti da krenem s gradnjom? Također su mi predložili da ga mogu tužiti i zahtjevati naknadu štete zbog kašnjenja jer je njegovo tužba i prvi put bila neosnovana. Moje pitanje bi glasilo da li ga mogu tužiti, koga on sada može tužiti i što se može dogoditi?
  2. Interesira me da li postoji mogučnost da me tuži osoba koja je namjerno prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom? Dolazeći mi u susret oduzima mi prednost skrečući u lijevo i time prouzročava prometnu nesreću jer je došlo do frontalnog sudara. Nakon toga da izjavu da je to učinio namjerno jer ja nisam tu smio biti.
  3. LMC

    Put služnosti

    Hvala na informaciji.
  4. Kupila sam parcelu i u planu mi je napraviti kuću na njoj. Preko te parcele već godinama susjedi prolaze i parkiraju na njoj svoj automobil. Imaju napravljenu kućicu na brijegu i onda dođe s automobilom preko cijele dužine moje parcele do svoje ograde i svojih štenga koje vode do kuće a automobil parkira na mojoj parceli. Put služnosti nije upisan kao teret u vlasnički list niti je ucrtan u katastru. Mene interesira da li sam mu i dalje dužna osigurati parkiralište za njegov automobil ili samo prolaz automobilom ili pješice ili ništa od navedenog? Molim vas za brzi odgovor jer mi je stvar hitna!!
  5. LMC

    Put služnosti

    Kupila sam parcelu i u planu mi je napraviti kuću na njoj. Preko te parcele već godinama susjedi prolaze i parkiraju na njoj svoj automobil. Imaju napravljenu kućicu na brijegu i onda dođe s automobilom preko cijele dužine moje parcele do svoje ograde i svojih štenga koje vode do kuće a automobil parkira na mojoj parceli. Put služnosti nije upisan kao teret u vlasnički list niti je ucrtan u katastru. Mene interesira da li sam mu i dalje dužna osigurati parkiralište za njegov automobil ili samo prolaz automobilom ili pješice ili ništa od navedenog? Molim vas za brzi odgovor jer mi je stvar hitna!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija