Jump to content

hrabri

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radilo se o požaru. To sam mislio, naravno nakon što se donese pravomoćna presuda za taj dio, nego me zanima da li je itko ikada čuo da se uspjelo dokazati povezanost nekog događaja i oboljenje od dijabetesa tip 2 zato što u velikom postotku ovo oboljenje nastaje kao posljedica pretilosti, genetskih predispozicija itd, a ja sam bio malo deblji, mogu to tako nazvati jer sam imao cca 12-15 kg viška u odnosu na visinu
  2. Ili ako netko barem zna nešto slično. Probao sam googlati , ali ništa, a odvjetnik me uvjerava da može. Ljudi, strah me troškova jer kad pogledam slučaj Frane Lučića dođe mi da dignem ruke i od već započetog parničenja.
  3. Poštovani, molim Vas ako netko zna da mi odgovori da li se može osobi od 45 godina dokazati stres kao uzrok oboljenja od dijabetesa tip 2. Naime imam jedan spor s osobom koja je izazvala štetni događaj koji je uništio moju obiteljsku kući i pri tom je nastradao moj brat koji ima neka trajna oštećenja zdravlja. 7 mjeseci nakon ovoga ja sam završio u bolnicu uz dijagnozu dijabetes tip 2. Zanima me ako sam imao kilažu po kojoj sam bio malo deblji i uz to mi je izmjerena povišena masnoća i visoki tlak imam li osnovu pokrenuti tužbu i zbog svog stanja? Što me čeka ako pokrenem tužbu? Ovo pitam jer nisam siguran želi li odvjetnik da samo još nešto radimo po pitanju ovog ili stvarno mogu nešto i dobiti kao satisfakciju. Hvala svima unaprijed!
  4. Zna li itko odgovor? Molim Vas javite, ako znate da imam i minimalnu šansu pomoći ocu da ispravi pogrešku i da riješi tu ranu iz prošlosti, jer majka mu se u ovom slučaju ponijela gore od maćehe. Hvala unaprijed!!!
  5. Moj djed je umro 1945 i ostavio suprugu i troje djece. Baka je 7 godina poslije njegove smrti rodila još jednog sina. 70-ih je provedena ostavinska na kojoj je ostavština od djeda podjeljenja na 5 dijelova ( tj. ovaj vanbračni sin je naveden kao dijete mog pokojnog djeda), baka i jedna tetka su poklonile svoj dio mom polustricu, mogla se uložiti žalba u roku od 8 dana, ali tada je to ocu bilo prestresno, pa nije ništa učinio. tražeći neke papire, slučajno sam naletio na ovo rješenje. Dakle, mene zanima da li je moguće nakon toliko godina stvar vratiti na početak? Baka je umrla prije 10 godina i još nitko nije ništa uknjižio da ima 1/1 jer zapravo ta imovina se sastoji od njiva, šume i jedne kuće, tako da još nije ništa podijeljeno. Hvala unaprijed za savjet...
  6. A da se probate obratiti redakciji ISTRAGE, oni imaju dosta uspjeha kad su u pitanju birokratske službe koje ne rade dobro svoj posao. pozdrav i sretno!
  7. Kažete polusestra, mislite kći od Vašeg oca i druge žene, ne Vaše majke? Moja je pokojna baka uspjela progurati u nasljednika sina kojeg je rodila 4 godine poslije smrti moga pokojnog djeda, na štetu moje majke i ostale braće i sestara, tako da je ovaj vanbračni sin dobio nešto što nije njegovo. Moj ujak - pravi mamin brat je toliko bio razočaran situacijom da se nikada nije žalio, a i danas pati radi toga. To je baba nažalost progurala za vrijeme Juge, ne znam da li se danas može nešto učiniti. Ne znam kako joj je to uspjelo, djed umro 1944, a sin rođen 1949, ne znam kako je to prošlo neopaženo... Ako netko zna da se ovo danas može riješito neka odgovori. Hvala i pozdrav!
  8. Ne znam što je pozakonu, ali kod nas su isto stavili kamere i grzono je, radiš i stalno imaš osjećaj kako te netko gleda, razmišljaš kako to izgleda tamo kad "oni" gledaju. Hvala Bogu, ne radim više u toj firmi.
  9. Bakica je puna dišpeta, kako bi rekli dalmatinci, a zato Vam toplo savjetujem da malo promjenite smjer te čini se za Vas zamorne situacije. Jednostavno joj recite da odlazite, da ne trebate ništa od nje, kad ona ne želi Vašu pomoć, recite joj i da ste jako povrijeđeni jer do toga ne bi došlo da Vam je pokoni suprug živ. A opet, ako se njoj godinama nakupljala mržnja prema Vama, vi tu ništa ne možete, jednostavno riješite tu agoniju što prije, jer ako zakonski ne nožete ništa i ne možete s njom postići dogovor, zašto uopće trošite energiju na već izgubljenu bitku. Pozdrav! Drž'te se!
  10. Ma, molim Vas g-đo Nena, zašto bi Vas pekla savjest, ako ona može toliko prkositi, mislim da više nemate razloga pokušavati s njom pronaći zajednički jezik. Vas jednostavno više ništa ne veže...
  11. Hvala na odgovorima! I moje je mišljenje bilo takvo, ali nekako mi je moralna obveza tražila da provjerim. Molim da mi još netko odgovori, što bi se dogodilo da je otac umro prije i ostavio sinovima po 1/2 dijela nasljedstva, a onda umro sin koji nije imao djecu. Tko bi njega nasljedio, samo supruga ili supruga i brat? Da li bi se isto tretirala imovina koju su umrli sin i udovica stekli u braku i imovina koju je ona naslijedio od oca? Hvala unaprijed!
  12. za slučaj da netko odgovori, još jedna informacija, nitko nije živio u očevoj kući, tako da ne vežemo temu za "nužni dio"
  13. Ako umre sin i ostavi udovicu bez djece, zatim umre njegov otac tj. ostavitelj i iza njega ostane još jedan sin, koji ima suprugu i troje djece, tko je zakonski nasljednik. Napominjem da su oba sina od iste majke koja je umrla prije sina i muža. Molim hitan odgovor...Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija