Jump to content

Idioti

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem! Dakle drugim riječima u MUP evidenciji se svakako ostaje dok se iz pravosudne (kaznene) ??? Ako se ostaje i u pravosudnoj , da li je moguć zahtjev za brisanjem iz kaznene evidencije?
  2. Stigao mi je optužni prijedlog sa novčanom kaznom od 6000kn. Interesira me što je bolje, napraviti prigovor i dočekati recimo uvjetnu kaznu ili platiti odmah. Razlog zbog kojeg postavljam ovu tezu je taj, što me interesira slijedeće: - kako se tretiraju u evidenciji osobe koje plate novčanu kaznu, odnosno osobe koje na to prigovore pa vjerojatno dobiju uvjetnu na godinu dana. Da li postoje razlike i okolnost oko unošenja u evidenciju i brisanja iste? Hvala!
  3. Zahvaljujem cijenjenoj osobi na trudu! Moram navesti da nisam ovisnik pa tako već nakon dva dana je samnom sve ok (tj. nemam nikakve posljedice). Da li je olakotna okolnost što sam surađivao i sve slušbeno izjavio inspektorima te mislim da je i osoba koja to prodaje (a i meni) Uhićena? Koliko se oduzima dozvola i kazna (5 - 15 tisuća po novom) Zaposlen sam i studiram na postdiplomskom studiju( tj nakon faksa magisterij). Zanima me na osnovu čega se određuje kazneno novčana, uvjetna i zatvor( tj što je praksa i vaše mišljenje u mom slučaju)? Napominjem da li je aktualna kazna od prije 6-8 godina za isto djelo posjedovanja? Molim pomoć, iako znam da ne zaslužujem baš vašu pažnju jer očito sam budala kad se tako mogu uvaliti u nepotrebne i neprimjerene probleme.
  4. Idioti

    čl. 173/1

    Hvala na odgovoru, te napominjem da sam prije 6-7 godina bio dobio uvjetnu na 2 mj. za isto kazneno djelo. Interesira me da li su to 3 prijave i 3 postupka (2 prekršajne i 1 kaznena) ili se prekršajne spajaju? Čitam u novom zakonu da je kazna za odbijanje ili vožnja pod utjecajem opojnih droga 5 - 15 tisuća kuna i dozvola do 12mj. Da li je bitno da ste konzumirali isti dan ili da su nađeni tragovi u krvi i urinu? - Što se može očekivati? - Da li je olakotna okolnost da sam VSS i na kraju magisterija znanosti? - Da li je moguće dobiti i zatvorsku kaznu po novim izmjenama ili je cilj što više naplatiti (kakav je raspon novčanih kazni za 0,2 gr heroina neto i 6 tableta heptanon)? Zahvaljujem unaprijed!
  5. Idioti

    čl. 173/1

    Zaustavljen sam vozilom u redovitoj kontroli te je u vozilu nađeno pvc smotuljak sa heroinom i 6 tableta heptanon u orig. pakovanju. Droga je dragovoljno predata te sam sproveden u stanicu na ispitivanje. Priznao sam od koga sam to nabavio te dao izjavu. Mobitel mi je privremeno oduzet jer su u njemu vidjeli 2 poruke koje se podudaraju sa mojom izjavam od koga je to kupljeno i kada ( prije 2 dana) te gdje sam se trebao naći. Potpisao sam sve papire o oduzimanju materije i mobitela, izjavu, i potvrdu o privremenom oduzimanju v. dozvole u trajanju od 8 dana. Naravno prije toga su pregledali mene i moje vozilo te nisu ništa dodatno našli (mislim da to mogu i bez naloga). Policajac mi predložio da odbijem testiranje na drogu jer da ću morati platiti još više (naravno na ispitivanju sam priznao da sam prije 1 dan konzumirao heroin), te alkohol nismo ni mjerili samo je napisano o,oo. Po završetko cijele procedura koja je trajala skoro 3 sata rečeno mi je da mi ide prekršajni i kazneni nalog za posjedovanje, te prekršajni nalog za odbijanje testiranja. Imam 35 godina te sam jednom prije 10 godina kažnjen novčano za isto djelo. lijepo Molim meritorne osobe i ljude dobre volje, da mi opišu što mogu očekivati dalje? Hvala lijepo
  6. Zaustavljen sam vozilom u redovitoj kontroli te je u vozilu nađeno pvc smotuljak sa heroinom i 6 tableta heptanon u orig. pakovanju. Droga je dragovoljno predata te sam sproveden u stanicu na ispitivanje. Priznao sam od koga sam to nabavio te dao izjavu. Mobitel mi je privremeno oduzet jer su u njemu vidjeli 2 poruke koje se podudaraju sa mojom izjavam od koga je to kupljeno i kada ( prije 2 dana) te gdje sam se trebao naći. Potpisao sam sve papire o oduzimanju materije i mobitela, izjavu, i potvrdu o privremenom oduzimanju v. dozvole u trajanju od 8 dana. Naravno prije toga su pregledali mene i moje vozilo te nisu ništa dodatno našli (mislim da to mogu i bez naloga). Policajac mi predložio da odbijem testiranje na drogu jer da ću morati platiti još više (naravno na ispitivanju sam priznao da sam prije 1 dan konzumirao heroin), te alkohol nismo ni mjerili samo je napisano o,oo. Po završetko cijele procedura koja je trajala skoro 3 sata rečeno mije da mi ide prekršajni i kazneni nalog za posjedovanje, te prekršajni nalog za odbijanje testiranja. Imam 35 godina te sam jednom prije 10 godina kažnjen novčano za isto djelo. lijepo Molim meritorne osobe i ljude dobre volje, da mi opišu što mogu očekivati dalje? Hvala lijepo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija