Jump to content

fifika

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je fifika objavio

  1. Pozdrav!

     

    Zanima me nešto, i molim dobronamjerne savjete, a ne zlobne komentare.

    Spremam se na porodiljni dopust. Prijateljica mi je trudna, i zanima me jeli točno što je ona čula i čitala. Naime, otvorila je bolovanje zbog komplikacija u trudnoći, a ugovor na određeno joj ističe za mjesec dana. Nakon toga bi se htjela prijaviti kod drugog poslodavca koji se slaže s time i namjerava stvarno raditi. Pitanje je smije li se i može zaposliti ona nakon isteka ovog ugovora, kod drugog poslodavca, a da ne prekida bolovanje zbog komplikacija u trudnoći?? Molim savjet i pomoć, da li je itko imao sličnih iskustava? Hvala

  2. duck je napisao:

    Nisi navela koliko si dugo zaposlena u tvrtci.

    Ako si zaposlena više od 6 mjeseci do komplikacija imaš pravo na kompletan iznos kolika ti je plaća za vrijeme komplikacija i za vrijeme poodiljnog do šestog mjeseca djetetovog života, a od šestog do dvanaestog mjeseca iznos od 2500,00 kn. Ako si sada već skupila više od 6 mjeseci staža u toj firmi moja preporuka ti je da ideš odmah na održavanje.[/quote)

     

     

    Zaposlena sam ukupno 10 mjeseci. Zbunjuje me to što zovem na nekoliko brojeva HZZO-a i svaki mi drukčije kaže. Najprije su mi rekli kao i Vi, Duck, ali prije 2 dana zovem HZZO i kaže žena da mi treba barem 1 godina staža (neprekinutog) ili 18 mjeseci s prekidima. Te da bih, ako sada odem na komplikacije, dobivala samo 800 kn. Dali je to istina?

  3. Obraćam se sa velikom molbom svima koji bi mi mogli pomoći savjetom ili iskustvom. Situacija je takva: radim na određeno vrijeme i trudnica sam. Ugovor mi ističe 2 mjeseca prije termina poroda. Neće mi biti produžen, tako mi je rečeno. Zanima me koja su mi prava nakon isteka ugovora? Morala bih mjesec dana prije na komplikacije jer na redovni porodiljni još ne mogu. Kolika mi naknada pripada? Ako odem na komplikacije prije nego mi istekne ugovor o radu, kolika mi onda naknada pripada za komplikacije, te kasnije za porodiljni?

    Hvala svima unaprijed

  4. Hvala na odgovoru! To sam čitala na forumu i na stranici hzzo-a, da kao ta pomoć iznosi 2.300 i nešto sitnoga i da imaju sve zdravstveno osigurane majke pravo na tu jednokratnu pomoć. Pa sam htjela provjeriti ovdje ima li tko kakvih saznanja. A za ovih 1600 kn si mislila na porodiljnu naknadu,jelda? Meni bi sada po novom zakonu trebala biti prema punom iznosu plaće koja mi je obračunata u zadnjih 6 mj. Pozdrav!!

  5. Molim Vas za odgovor, ako netko zna točno, hitno mi je. Trudna sam 5 mjesec i zaposlena na određeno. 2 mjeseca prije poroda mi ističe ugovor o radu na određeno,i neće mi biti produžen. Imam godinu dana radnog staža. Zanima me kakva su mi prava na porodiljnu naknadu, odnosno naknadu za komplikacije u trudnoći, na koje bih išla tih mjesec dana prije neko mogu na redovni porodiljni? Koju dokumentaciju moram podnijeti Zavodu te kolika bi mi bila naknada za komplikacije i za porodiljni - prema prosjeku zadnjih 6 plaća ili??? Još nešto - kada se isplaćuje naknada za komplikacije i porodiljni? Ako predam dokumentaciju oko 4.u mjesecu, mogu li 20. dobiti naknadu za tih 20 dana??

    Hvala unaprijed na odgovorima i molim hitno odgovore... Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija