Jump to content

sindrun

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Napisao sam prigovor i naveo datum isteka prometne dozvole ,al neznam dali može proći to što ja nisam vlasnik automobila već sam bio korisnik ( al nigdje to nije službeno zavedeno)pa da kazna za neimanje police osiguranje ne bude 5000 kn.Imam još 1 god do zastare, dali se može i kako dogurati do apsolutne zastare putem pravnih ljekova ?
  2. Vozilo je staro ko biblija( stojka '87 god.) ali u dobrom stanju! Nije bio registriran zbog para a ne zbog neispravnosti!Prometna dozvola mu je tad bila istekla 1 mjesec!! Sad me terete za više para nego što vrijedi auto+registracija+osiguranje! Vlasnik automobila je fizička osoba ( moj otac), a ja sam n jim upravljao u trenutku policijske kontrole!
  3. Pozdrav!!! Dakle 2.11.2007g.( prije zadnje promjene zakona),uhvaćen sam da sudjelujem u prometu bez uplaćene police osiguranja( samim time nisam napravio ni tehnički), zbog loše financijske situacije!Do tog dana nisam sudjelovao u prometu! Polica mi je zbog administrativnih tegoba izdana s datumom 5.11.Zbog hitnosti sam na putu bio 3 dana ranije i nisam uz sebe imao policu.Policajac me je evidentirao i oduzeo tablice uz naputak da napravim vanredni tehnički (zbog probnih tablica),a stanica za tehnički bila je u susjednoj opčini.Isključio me iz prometa na mjestu gdje ometam promet(platio sam vućnu službu)!Policijski djelatnik mi je rekao da idem u drugu opčinu te da se pozovem na njega ,međutim nisam stigao do stanice i zaustavila me druga patrola napisali kaznu za isti prekršaj i uopće me nisu htjeli saslušati. Dobio sam za platiti u prvoj opčini novčanu kaznu od 1000 kn + troškovi suda, a u drugoj 1000kn(neregistracija)+5000kn(jer nisam imao važeću policu osiguranja uz sebe)+ 150 kn troškova suda!! PITANJA: Kako to da mi je određena kazna za osiguranje 5000kn kad nisam vlasnik automobila( a po zakonu o osiguranjima u prometu ta kazna je predviđena ako se vlasnika zatekne za volanom)? Što mi je činiti? Dali mi netko može pomoći kako da sastavim prigovor? Dali zastara u ovom predmetu ide po starom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija