Jump to content

hrks

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje. Imao bih tri pitanja ukoliko ne gnjavim previše. 1. Imam registriran obrt bez početka rada za proizvodnju, usluge i trgovinu sa djelatnostima: 18.12 Ostalo tiskanje 32.99 Izrada suvenira 47.89 Trgovina na malo ostalom robom na štandovima i tržnicama 74.90 Djelatnost poslovnog posredovanja S obzirom da bih se u međuvremenu počeo baviti bookingom/rezervacijama apartmana na moru i u Zagrebu, zanimalo bi me koju bih djelatnost morao doregistrirati? - tipa 73.11 Agencije za promidžbu i 79.90 Ostale rezervacijske usuge i ostale djelatnosti povezane s njima. Ili mi je dovoljna ova moja djelatnost 74.90? Naime, sjedali bi mi novci od iznajmljivanja tuđih smještajnih jedinica i želio bih da sve bude legalno. 2. S obzirom da sam stalno zaposlen u drugoj firmi, osim komornih doprinosa i poreza na tvrtku obvezan sam platiti i 35% poreza na dohodak po godišnjoj prijavi? A ako sam paušalac? 3. Mogu li "odlučiti" ne poslovati s gotovinom i time ne biti obveznik fiskalizacije? Dakle da sve transakcije idu isključivo preko računa. Unaprijed hvala na odgovorima!
  2. Isprike ako sam fulao podforum, ali ne znam u što bi spadalo moje pitanje. Naime, radim za stranu firmu i direktor nije u mogućnosti stalno dolaziti za svaku pravnu stvar u ZG pa je stoga napravio opću punomoć kod javnog bilježnika kako bi se sve te stvari mogle obavljati bez njega. E sad, da li TCOM zaista ima zakonsko pravo tražiti zasebnu ponomoć samo za njih kako bi iskoristili bodove i sl.? Tj. kako je moguće da opća punomoć vrijedi kod svih drugih subjekata (pošta, banke itd...) samone kod TCOM-a? Unaprijed hvala!
  3. Poštovani, imam neku ponudu za sudjelovanje u izradi priručnika kao suradnikpa me muče dva pitanja. Prvo, da li smijem zahtjevati da moje ime bude svakako potpisano kao suradnik u knjizi i da li imam kakva daljnja prava (od prodaje i sl) na knjigu tj. koje svojstvo bih morao imati da bi ostvario to pravo (koautor...)? Znam da je sve stvar dogovora, ali me zanima s pravne strane kako je to regulirano. Unaprijed hvala!
  4. Dakle, zaustavio sam se na nogostupu ispred zgrade i nosio neke stvari u stan gdje sam podstanar:-(. U međuvremenu je naišao komunalni redar i stavio mi 300kn kazne za povredu: ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA Članak 82. (1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo: 10) na nogostupu i pješačkoj zoni, (4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 1. do 11. ovoga članka. No, ispisao je krivi borj registracije (jedan broj previše). Je li to kakva osnova za žalbu, s obzirom da na kazni piše da je sve fotodokumentirano? Hvala unaprijed svima...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija