Jump to content

Emina01

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prema Zakonu djelatnosti društva se upisuju prema nomenklaturi djelatnosti, ali vidim da je u sudskom registru sve sada sa * i opisana djelatnost koje niti nema na popisu NKD (iskreno zaista je slaba ta NKD sa podjelom)...postoji li neka dopuna za taj zakon ili se to može ovako ''slobodno'' odrediti koja je djelatnost. Također u Zakonu nema limita tih djelatnosti. Postoje li? *** Upis predmeta poslovanja u sudski registar Članak 34. (1) Predmet poslovanja trgovačkoga društva upisuje se u sudski registar naznakom djelatnosti koje ga čine. (2) Ako je za pojedine djelatnosti zakonom propisano da se mogu obavljati samo na temelju suglasnosti, dozvole ili drugog akta državnog organa ili neke institucije, upis te djelatnosti u sudski registar provest će se samo na temelju prethodne suglasnosti ili dozvole toga organa ili institucije. *** Hvaaalaa!
  2. Odlično. Uljepšali ste mi dan. Kopala sam po tome danima, nebi čak ni bio problem ići u zavod za intel. vlasništvo i tražit engleski naziv ali se stvarno preeedugo čeka. Ovo je sve olakšalo. Puno vam hvala još jednom.
  3. Listala sam po forumu i nigdje nisam naišla na odgovor koji mene zanima... Naime zanima me kako se dešavaju situacije da dođeš u dućan, disko klub, kafić ili neku agenciju koja ima tablu s imenom na kojoj piše npr. Aurora club.. a kad pitaš koja je firma to je onda npr. amd promet d.. Ne razumijem kako se to prijavljuje, kome i kako. Poznato mi je da se ne može osnovati firma sa stranim imenom a ukoliko baš želiš onda moraš ići u zavod za intelektualno vlasništvo i osigurati to ime. Plaća se ekstra i čeka dosta dugo. Koja je ovo varijanta? Pitam jer sam upravo u postupku osnivanja. Unaprijed hvala na svakom odgovoru. Lijepi pozdrav, Em.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija