Jump to content

armadilo73

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o takmičenju golubova. Ne vjerujem da je bilo nekih promjena u tim pravilnicima. Ako znate, možete li mi reći da li se ikada koristio u bilo kom pravilniku, zakonu ili slično izraz "u slučaju", dakle samo "u slučaju", bez daljneg objašnjenja o kakvom se slučaju radi. U svakom slučaju , hvala.
  2. Ovaj pravilnik o disciplinskom postupku se odnosi na udruge golubara sa teritorije cijele bivše SFRJ. Mene samo interesuje da li je u onom članu kod stava 2 nešto izostavljeno, ili "u slučaju" ima neko pravno značenje? Hvala još jednom!
  3. Molim za pomoć. Da li neko može da mi protumači sljedeći član pravilnika o disciplinskom postupku? Navodim ga u originalu: "Protiv učinioca prekršaja se ne može pokrenuti disciplinski postupak ako je prijava podnijeta po isteku 3 mjeseca od izvršenja prekršaja ili od saznanja za izvršenje prekršaja (zastarjelost). U slučaju, disciplinski postupak se ne može pokrenuti ako je proteklo 1 godina od izvršenja prekršaja, osim ako je dijelo takve prirode da je po zakonu predviđen duži rok." Nije mi jasno šta znači ovo "u slučaju". Može biti da je pogrešno upisano, nešto izostavljeno ili...? Unaprijed hvala! P.S. Protiv mene je žalba podnijeta poslije 4 mjeseca, a postupak pokrenut mjesec i pol dana kasnije. Ja se držim prve rečenice člana, dok se druga strana drži drugog stava i smatra da može voditi postupak jer nije proteklo godinu dana. Ko je tu u pravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija