Jump to content

anajrim

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovaj problem je ponovno aktualan, imate li kakav savjet kako riješiti problem
  2. Hvala! Vidjet ću još sa sindikatom jer i oni kažu da bih tužbu dobila sigurno, no ne da se meni privatno natezati, ne volim sporove bilo kakve vrste (a opet mi žao propustiti ukoliko imam pravo), zahvaljujem još jednom!
  3. Hvala još jednom, radim u dječjem vrtiću, a ova pitanja rješavam s Gradskim uredom koji je naš poslodavac. Mislila sam da mi je potreban njihov pisani negativni odgovor kako bih mogla nešto poduzeti (pretpostavljala sam da je ovo što su mi rekli usmeno nedovoljno službeno). Zapravo, ljutim se i na sindikat koji ne nudi nikakvu pomoć već rješenje prebacuje na privatnu razinu. Molim Vas još samo informaciju o nadležnosti inspektorata rada. Ovo sa "nespretnom sročenošću" mi je rekla djelatnica koja radi na rješavanju ovakvih pitanja u Grad.uredu i čini mi se kao da rješenje ovisi o njenoj dobroj volji. Zahvaljujem!
  4. Hvala, ali oni me jednostavno ignoriraju i NE žele izdati nikakav pisani odgovor kojim bih ja mogla otići nekome i pokazati da ne poštuju kolektivni. Ne znam kako dobiti-prisiliti ih da mi odgovore jer taj odgovor čekem već 15 mjeseci! Još me zanima je li za ovaj problem nadležan inspektor rada?
  5. Radi operacije štitnjače trebala sam lijek koji nije na listi HZZO-a pa sam ga sama financirala 11000 kn. Zaposlenik sam koji ima kolektivni ugovor s člankom, citiram: Clanak 64. Zaposlenik, zaposlenikova djeca i uzdržavani supružnik imaju pravo, jedanput godišnje, na pomoc za operativne zahvate, lijecenje, nabavu lijekova i ortopedskih pomagala rješavanje kojih nije pokriveno osnovnim, dopunskim i privatnim zdravstvenim osiguranjem, uz mišljenje nadležnog lijecnika, u visini stvarnih troškova, a do visine dviju prosjecnih mjesecnih neto-placa isplacenih po djelatniku u gospodarstvu Grada Zagreba za razdoblje sijecanj - kolovoz prethodne godine. Sva potrebna dokumentacija (uz preporuku specijaliste) predana je u prosincu 2009.!! godine i još ne dobivam nikakav pismeni odgovor. Usmeno mi kažu da je članak ugovora nespretno sročen i da ga neće ispoštivati. U sindikatu kažu da ih tužim privatnom tužbom (zašto plaćam članarinu?!), ali ja zapravo neman nikakav pisani dokument za koji se mogu uhvatiti. Što učiniti? Zahvaljujem!
  6. Pitam za prijatelja (komp mu oduzela MUP.inspektorica): Optužio ga netko da je preko facebooka otuđio žetone za poker njegovoj ženi, iz podataka kontaktirao njegovog poslodavca, policija ga pozvala na razgovor i kasnije došli po komp.U policiji mu tvrde da je u velikim problemima, da se slijedeći tjedan pojavi sa svjedocima na pregled sadržaja računala. Ovaj NEMA nikakve veze s događajem, igrice na faceu uopće ne igra, a i inače dobar ko kruh - u... se k`o grlica. Sad, što mu je činiti, da vodi odvjetnika sa sobom??? Hvala na svakoj ideji, hitno je??!!!
  7. Suprug dobio obavijest da ne može pristupiti testiranju za posao (drž.služba)jer ne zadovoljava formalne uvjete natječaja - priložene fotokopije dokumenata nisu ovjerene! On je nezaposlen, pa koliko bismo trošili na javnog bilježnika da sve kopije ovjerava, kojim zakonom/propisom je to regulirano i zašto nije moguće originale priložiti ako zadovolji na testiranju? Hvala!
  8. Zanima me kako se definira parkiralište uz crkvu (javno ili...), obzirom da određene osobe tjeraju djecu s tog prostora i ne dozvoljavaju rolanje ni igru ( naravno ne mislim za vrijeme obreda u crkvi, već tokom dana kad nikome ne smeta). Može li se šetnja prostorom oko crkve tretirati kao ometanje privatnog prostora, čak se rabi izraz "provala" (župni ured ima odvojeno dvorište,ograđeno, i naravno da tamo nitko ne šeta)? Hvala!
  9. Mozete li mi pojasniti ovaj clanak kol. ugovora Clanak 64. Zaposlenik, zaposlenikova djeca i uzdržavani supružnik imaju pravo, jedanput godišnje, na pomoc za operativne zahvate, lijecenje, nabavu lijekova i ortopedskih pomagala rješavanje kojih nije pokriveno osnovnim, dopunskim i privatnim zdravstvenim osiguranjem, uz mišljenje nadležnog lijecnika, u visini stvarnih troškova, a do visine dviju prosjecnih mjesecnih neto-placa isplacenih po djelatniku u gospodarstvu Grada Zagreba za razdoblje sijecanj - kolovoz prethodne godine. Kako je moguce da ja, kao zaposlenik, ne mogu ostvariti to pravo (imam preporuku lijecnika) bez da idem na povjerenstvoHZZO-a, na koje me nitko ne zeli uputiti jer ima takvu preporuku nadleznog. Nije li dovoljno da ,meni potrebni, lijek nije na listi HZZOa? Srdačno zahvaljujem na pomoći!
  10. Supruga su odbili na natječaju za posao vježbenika u državnoj službi jer nema ,po njihovu obrazloženju, odgovarajući smjer (traže društveni a on je profesor geografije i oni to smatraju prirodnim smjerom). Mi smo pronašli zakon MOZSa gdje je njegovo zanimanje klasificirano kao društveni smjer. Imamo li razloga žaliti se i očekivati kakve pozitivne rezultate? Hvala na svim idejama!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija