Jump to content

zalba

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, 2008.g. pauk mi je odnio auto po tada vrijedećem komunalnom redu, točnije članku 146. Odluke o komunalnom redu, stavku 4 koji je glasio (do brisanja): Komunalni redar naložit će uklanjanje i premještanje vozila parkiranog na nogostupima koji nisu označeni prometnom signalizacijom kao javna parkirališta preko fizičke osobe obrtnika ili pravne osobe kojoj je to Grad povjerio, a na trošak vlasnika vozila. 2009.g. Dolazi mi ovrha od javnog bilježnik 2010.g. Ustavni sud RH ukida spornu odredbu (čl.146.st4) po kojoj je meni odnesen auto. (NN/113/2010 04.10.2010.) 2013.g. Dolazi mi neka vrst opomene (od ZG Holdinga) da platim dobrovoljno ili idu u prisilnu naplatu. Ja se na odluku bilježnika (2009.g.) nisam žalio, i pretpostavljam da je ona postala pravomoćna, kasnije se nisam žalio jer sam pretpostavljao da će sami odustati od odluka koje im je poništio Ustavni sud. Moje pitanje je kome se sada žaliti. Sudu (Općinskom ?) ili bilježniku ? Također ako mi možete pomoći na što se točno žaliti, jer priznajem da me ovršni zakon zbunjuje terminologijom, odnosno ima dosta naziva koji slično zvuče. Jel se trebam žaliti na prijedlog ovrhe, pravomoćnost ovrhe, vjerodostojnu ispravu...? Također smatram kako ne bi ja trebao plaćati prigovor ili bilo kakve druge troškove (ukoliko sud prihvati i uvaži moj prigovor), pa me zanima i kako riješiti to pitanje. Hvala.
  2. @ljutko da neobicna situacija, zato sam i pitao jel neko imao slicno iskustvo. inace petpetica je dobro pogodio/la stvar, napuho sam malo prek 1,5. I sproveden sam po brzom postupku. Sad spletom okolnosti nisam imao onaj papir o oduzimanju vozacke, a kako sam u dzepu vec imao pravomocnu presudu racunao sam to je to. Znam da inace mozes voziti dalje nakon privremenog oduzimanja vozacke (1-8 dana), pa sve dok ti sud ne dosudi kaznu. Al bilo mi je skroz neobicno da mi vracaju vozacku a ja imam pravomocnu presudu, tak da je vozacka bila na policiji cijlo vrijeme, znaci presuda je izvrsena, sad kako to objasniti administraciji?
  3. Dobar dan. Nadam se da neko ovdje ima iskustvo sa slicnim problemom. Naime ostao sam bez vozacke (uzela ju policija), isti dan osudjen (pravomocno), i dobio oduzimanje vozacke na 3 mj. E sad, problem pocinje nakon mjesec dana kad od mupa dobivam obavjest da mi od tog dana kad sam dobio obavjest pocinju teci ta 3 mjeseca. Pitao sam na sudu kaj je to, i oni su mi sam rekli tipa, "to je problem u njihovoj administraciji (MUP-ovoj), a ionak niste puno dobili" Znaci ja imam pravomocnu presudu i od tog dana vozacka je na policiji, ali su je oni sproveli u svoju administraciju tek mjesec dana kasnije. Sto napraviti, otici cu na policiju, ali iz dosadasnjeg iskustva ne gajim bas neke nade. Molio bi vas za savjet, pogotovo ak je neko vec imao slicnih problema. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija