Jump to content

fticek

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. postovani, htela bih kucu darovati kcerci pa me zanima koliki su troskovi i koji je postupak. Moze li se osporiti darovnica na bilo koji nacin?
  2. postovani Buduci da ne znam vise kome bi se vise obratila, mozda vi imate savjet za mene. Prije vise godinu dana otvoren je stecaj nad mojim poduzecem, makar sam imala kupca i tako bi se rijesila svih dugova, koji su bili manji nego procjenjeno vlasnistvo poduzeca. U medjuvremenu sam bez ikakvog dohotka od dana proglasenja postupka i time i u nemogucnosti platiti odvjetnika, da me zasupa i pokrene zalbe na sve nepravilnosti, koje sam uocila za tog vremena i na koje sam upozorena. preporuceno mi je, da pokrenem tuzbu protiv najmanje dvije stranke, koj su nastetili poduzecu i time mi je oduzeta moja imovina. Da li postoji neka institucija ili netko, tko bi mi mogao pomoci, a da ga placam na rate ili onda kad se sve zavrsi takodjer na rate, jer je imovina u toj mjeri spiskana, da nije ostalo niti za isplatu dugova drugog razreda. E sad moje drugo pitanje, kako se mogu obraniti od ovrhe na privatnom vlasnistvu? Naime jedna banka trazi na osnovu mjenice, koju sam potpisala kao direktor, ovrhu nad osobnom imovinom, jer ocito nece dobiti dug podmiren iz mase. Dopis sam primila jucer. Molim Vas, ako ikako mozete, da mi pomognete, jer je ugrozena moja cijela obitelj s time, a od pocetka mi je receno, neka ne brinem, sve ce se rijesiti, svi dugovi podmiriti iz mase. A sada, kada nemam niti za zivot, vec me kcer uzdrzava, sada mi salju potrazivanje za potrazivanjem na osobnu adresu uz pretnju ovrhe nad privatnom imovinom. A jedino je kuca prijavljena na mene, s time da imam jos otplatni dug prema Stanoingu nad kucom.
  3. Ja bi na osnovu ovih odgovora postavila sljedece pitanje: radi stecaja poduzeca u kojem sam bila zaposlena, doslo je tek sada nakon godinu dana do isplate pola placa i otpremnine. Momentalno sam primatelj naknade sa burze rada i jos k tome trudnica u 7. mjesecu. Banka, na ciji racun je isplata izvrsena, je blokirala cijeli taj isplatni iznos, jer sam jamac dvjema osobama koje su podigle kredit od otprilike 25.000 € u kunama po kreditu sto se onda koristilo za isplatu placu u tadasnjem poduzecu jer se cekalo na uplate iz inozemstva koje jos nisu stigle onda. Es sada je moje pitanje: Buduci da se radi o isplati po prvom redu isplate, a to su place i otpremnine, u koliko moze banka zadrzati ta sredstva u kompletnom, a nisam potpisala tada, da dajem suglasnost na ovrhu na placu. Naime poznato mi je da ne smiju vrsiti ovrhu nad naknadom iz burze za rad, da li smiju blokirati samo tako, jer za mene je to isti rezultat, ako blokiraju sredstva ili ih uzmu jednostavno. Pomogao bi mi brz odgovor i savjet kako bi se mogla postaviti prema tome jer novaca za odvjetnika nemam. srdacan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija