Jump to content

Sarah

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na ostavinskoj raspravi pripalo mi je grobno mjesto koje je ostavitelj rješenjem dobio na korištenje. JB je (po tablicama u koje nisam imala uvid) procjenio vrijednost grobnog mjesta na 20.000,00 kn i, naravno, iznos uključio u vrijednost ostavine, čime se, naravno, povećala JB nagrada. Malo je reći da sam ostala zatečena. Pitam se da li je tome tako ili ne? Unaprijed hvala.
  2. Na net-u sam pronašla sljedeće, vezano uz Utvrđivanje vrijednosti ostavine radi nagrade JB: "Prigodom utvrđivanja vrijednosti čiste ostavine radi određivanje nagrade, odbit će se ostaviteljevi dugovi, troškovi sahrane ostavitelja, legati i drugi tereti, troškovi popisa i procjene ostavine i drugi troškovi" JB je odlučno negirao ovaj dio s troškovima sahrane i odbio ponuđene račune uzeti u obzir. S pravom ili ne? Unaprijed hvala.
  3. Je li to znači da kada iza ostavitelja ne postoji nekretnina, nego samo pokretnina tada Ostavinska rasprava nije ni potrebna?
  4. Pozdrav, Ukoliko se vodi ostavinska rasprava u kojoj nema nekretnine, ali postoje pokretnine, je li JB tarifa jednaka? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija