Jump to content

glenda

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. inače poziv na razgovor o tome je izgledao ovako: na temelju ukazane potrebe, pozivamo vas na razgovor radi raspolaganja vaše građevinske čestice broj xy, odnosno eventualnog mijenjanja titulara vlasnika. što je titular uopće? a razumijem ovo s raspolaganjem nad cestom. ok, cesta je njihova, ali ipak građena na našem zemljištu. mi njih zbilja u ničem ne sputavamo, rekli smo čak nek ostane postojeće stanje što se papira tiče, ali pročelnik kaže da njegovi projekti ne mogu dalje dok se ovo ne riješi, tj. dok oni ne budu novi vlasnici.
  2. dobro, ovo mi još nešto novo jer se stvarno ne razumijem u ovakve stvari. ali nikako ne mogu shvatiti da mi taj komad zemlje moramo darovati. ja sam mislila da danas više nema darovanja- ako nešto nije tvoje a treba ti, da jednostavno otkupiš. pa ne namjeravamo se obogatiti na tome, ali ne bismo sigurno ni dali. ne čini mi se pravedno da to samo tako darujemo. još ćemo sutra provjeriti u gruntovnici kakvo je točno stanje. hvala i vama željka.
  3. da, u pravu ste. gruntovnica baš i nije čista, kaže da je zemljište društveno vlasništvo koje je prema zakonu o nacionalizaciji dano na korištenje vlasniku kuće dokle god objekt tamo stoji. iako mi baš nije jasno...čestica se sastoji od dva dijela. ovo što sam gore pisala odnosi se na prvu česticu (na njoj je naša kuća), a ovaj drugi dio (koji grad hoće) se ne spominje... no, sutra ćemo osobno provjeriti u gruntovnici ( ovo su podaci s neverificiranog internetskog prikaza stanja).
  4. hvala ! ovo u gruntovnici ćemo još provjeriti, ali da nije naše vlasništvo čisto sumnjam da bi nas toliko puta zvali u grad na razgovor
  5. da ne duljim...kraj naše kuće prolazi cesta koja je u duljini našeg dvorišta izgrađena na našem komadu zemljišta još davnih dana ( ne znam kako je to tada izvedeno, jer su oni koji bi nešto znali o tome pokojni). radi se o nekakvih 170 m2 zemljišta za koje moj muž ima čist posjedovni list. sada grad želi uređivati ulicu i trebaju čiste imovinsko pravne odnose. traže da se potpiše darovni ugovor. mi smo odbili i predložili otkup uz razumnu tržišnu cijenu. oni su zaprijetili tužbom !? na temelju čega oni misle pokretati postupak protiv nas? mogu li oni to tako? pa ako i izvlaste to od nas moraju nešto platiti. nije li tako? hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija