Jump to content

stribor

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Obitelj je u mirnom posjedu parcele više od 40 god, a koju je djed usmeno dobio od susjeda.Tek nakon ostavinske shvatio sam da ne postoji nikakav dokument kojim se može dokazati stjecanje vlasništva. Obzirom da mi niko ne osporava pravo na korištenje, na koji se način mogu upisati kao vlasnik? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
  2. Hvala. Vjerovatno bi bilo dobro i pismenim putem obavijestiti suvlasnike o nužnosti adaptacije radi pribavljanja dokaza da ne žele sudjelovati.
  3. Ne, nisam je vratio u posjed. Ja sam je nastavio koristiti iako sam vlasniku ponudio da se iselim jer mu neću moći plaćati. On mi je ponudio da je nastavin koristiti da čemo sve rješit, a onda se naglo predomislio.
  4. Zar nitko nema slična iskustva sa suvlasničkom zajednicom?
  5. Vrlo pametno. Pitanje je da li unatoč drugačijem ranijem dogovoru najmodavac ima pravo tako postupiti, promijeniti bravu i svakodnevno koristiti garažu u kojoj su moje stvari? Tko će odgovarati ako nestane nešto?
  6. Vlasnik sam 7/10 kuće koju sam naslijedio od bake, dok ostatak u jednakim dijelovima posjeduju ostali nasljednici. Kuća je u dosta derutnom stanju te su potrebni nužni popravci i adaptacija. Ostali suvlasnici nisu zainteresirani za bilo kakva ulaganja niti mi žele prodati svoj dio vlasništva. Da li se i na koji način može razvrgnuti suuvlasnička zajednica obzirom da sam većinski vlasnik?
  7. Hitno!!! Molim pravnu pomoć Unajmio sam garažu od susjeda, bez pismenog ugovora, samo usmenim dogovorom. U situaciji kakva je u državi ostao sam bez posla te obavijestio susjeda da izvjesno vrijeme neću biti u mogućnosti plaćati najam te da garažu iznajmi nekom drugom ako ima zainteresiranih. Susjed je pokazao razumijevanje te mi rekao da sam ja uredan platiša, da se to svakom može dogoditi te da mu nije hitno za novac, da ćemo sve rješiti kad se ponovo zaposlim.Čovjek bi rekao susjed za poželjeti. Međutim nakon dva mjeseca, iako sam ga uredno obavještavao o mogućnostima zaposlenja na nagovor svoje supruge izbio je bravu i postavio lokot te mi naj taj način onemogućio pristup mojim stvarima čija je vrijednost, usput rečeno, višestruko veća od dospjelog duga. U telefonskom razgovoru rekao mi je da će mi pristup stvarima omogućiti kad podmirim dug. Neke stvari iz garaže su mi neophodne, djeci pogotovo, a obzirom da se još nisam zaposlio nisam u mogućnosti platiti traženo. Šta mi je činiti u takvoj situaciji?
  8. kontaktirao sam zakupodavca jednom kada mi je i rekao da mi tih tjedan dana ništa ne znači i da ima drugog zakupnika koji će odmah ući u prostor i da se s njim dogovorim oko stvari. <nakon toga više mi se nije javljao na telefon. sadašnji zakupnik kaže da je stvari dobio s lokalom i da na njih računa a korištenje istih je dogovorio sa zakupodavcem. nije mi jasno šta znači 30 dana od smetanja posjeda, a najviše godina dana. da li mogu tražiti zaštitu posjeda, privremenu mjeru ili nešto treće?
  9. Hitno!!!! da li netko može pomoći savjetom što učiniti ili kakvu tužbu podnijeti u slijedećem slučaju. Bio sam u najmu poslovnog prostora koji mi je isticao 31.10.2009. Sa vlasnikom prostora sam dogovorio da isti neću produžiti i da ću prostor napustiti po isteku ugovora.Tjedan dana ranije, 23.10.2009. zakupodovac je promjenio bravu na poslovnom prostoru i onemogućio me je da uzmem svoje pokretnine (sitni inventar,kompjuter-blagajnu, namještaj...itd) pod izgovorom da ima novog zakupca kojem hitno treba poslovni prostor a ka o da meni ugovor o najmu ionako ističe pa mi tih tjedan dana ništa ne znači. uredno sam plaćao zakup i režije za što imam potvrde potpisane od strane zakupodavca. Kako sa dođem do svojih stvari čija je vrijednost veća od 100,000 kn jel dogovor očito nije moguć.
  10. Molim vas hitno informaciju, da li po zakonu prednost ima trajni nalog (za stambeni kredit) ili ovrha na 1/3 plaće, tj. da li se ovrha uopće može realizirati ako je plaća već opterećena kreditom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija