Jump to content

jelena983

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. baš sad gledam te papire i vidim da je kazna ispisana na obveznom prekršajnom nalogu, ne znam koji je to obrazac, a dana mi je također potvrda o alkotestu, te isto tako i nalog o oduzimanju vozačke na tri dana, koji sam uručila u PP kad sam išla istu podignuti. što učiniti, a da zaštitim sebe prvenstveno, platiti 1000 kn sa mogućnošću da će mi ipak i vozačku oduzeti, ili se samo žaliti i zadržati novce u džepu ako već ne mogu vozačku?
  2. znači, to što je navedeno na 2 stranici foruma pod temom "oduzimanje vozačke dozvole" a to je; "trenutno je rupa u zakonu.policija jednostavno za novčane kazne do 2000kn ne može podnijeti zahtjev za pokretanje prek. postupka. međutim, ako pišeš prigovor na prek. nalog, onda sve ide na sud,a tamo možeš dobiti i nov. kaznu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja pa ti procjeni isplati li se žaliti" nije istina?
  3. znam da je tema otvarana već dosta puta, ali želim potvrditi neke stari koje mi nisu jasne..naime u noći s petka na subotu 6.12.08 uočila sam policajce sa daljine od nekih 300 m, stala sa strane i ugasila auto jer sam znala da ću morat puhat, a pila sam, međutim dolaze do mene dva policajca u civilnom autu, pitaju dokumente i proslijede me patroli koja stoji tih 300 m udaljena, i odu njih dva. zatim me testiraju ovi iz patrole, napušem 0,55 (0,65 bez tolerancije) i napišu mi kaznu od 1000 kn, i oduzimanje dozvole na tri dana. htjela sam se žaliti na novčanu kaznu, pošto nisam zaustavljena i u tom trenu nisam upravljala autom, no oni su me vjerojatno vidjeli, ali vidim tu da ukoliko se žalim, onda predmet odlazi na sud i ne gine mi oduzimanje vozačke dozvole, a ako ne, za kazne do 1000 ili 2000kn, nisam sigurna, policija ih ne šalje na sud. pa sad ne znam jel to stvarno rupa u zakonu kako je nazivaju ili ću platit kaznu pa svejedno ostat bez vozačke?! Kažnjivo djelo je 199.2, a kazna je po članku 199.8 HVALA PUNO
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija