Jump to content

sannela

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Toga sam se i bojala.Znaci do sinovog punoljetstva,nemogu ga osigurati,osim na nacin koji sam vec napravila tj oporukom i da molim boga da me pozivi dok se ne steknu potrebni uvjeti.
  2. Zahvaljujem se na odgovoru.Zanima me dali je izvodivo sklapanje ovakvog ugovora s obzirom da je sin jos uvijek maloljetan. :hvala:
  3. Pozdravljam sve prisutne.Moja situacija je ovakva.Kucu sam naslijedila poslije smrti roditelja,u kojoj smo zivjeli ja i moj sin.Prije na godinu dana nego sam se vjencala sa sadasnjim suprugom sam napravila oporuku kod odvjetnika u kojo sam navela da u slucaju moje smrti sin nasljedjuje kucu.Sa sadasnjim suprugom nemam djece.On takodje ima iz prvog braka dijete koje ne zivi sa nama.Zanima me dali se sta mijena s obzirom sto sam se udala,i sta da poduzmem da bi bila sigurna da moj sin nedodje u situaciju da s nekim dijeli kucu koju su moji roditelji i namjenili njemu.Bila bi zahvalna kada biste mi pomogli jer to me vec duze vrijeme jako muci
  4. evo mene opet,zahvaljujem na odgovorima.Mada sam se malo razocarala.U anketi koju sam skoro procitala na Forumu o slicnoj temi zzz-zzz kaze:svejedno sta sud odluci tesko da do nikako ona ne moze doci do vase place .Radi se o potraznji alimentacije iz Makedonije u Hrvatskoj.Kako kaze,ona tesko moze sta uciniti,majka dijeteta.
  5. Pozdrav svima.Zahvaljujem na savjetima malo sam se rasteretila .Sada od prilike znam odakle poceti.Nije mi jasno ,citala sam o novom zakonu i kako sam ja shvatila otac je duzan placati od rodjenja djeteta .Spomenula sam da je sinu otac sve ukupno za 12,5 godina dao oko 250 eura.
  6. Malo sam zbunjena.Imam sestricnu u HR. koja se raspitivala o mom slucaju u CZSR,gdje su joj navodno rekli da moram pokrenuti sudski postupak u BIH.Naime ja sam pitala jednog advokata za misljenje i on smatra da cu tesko napraviti bilo sta na taj nacin.Da je to jako sporo i bez nekih rezultata.Sta da radim?????????????????????
  7. Pozdrav svim prisutnim.molim vas da mi date savjet kako zapoceti.Ovako,prije 12,5 godina rodila sam sina u Slavoniji u vanbracnoj vezi,gje sam zivjela kao izbjeglica iz BIH sa Hrvatskim drzavljaninom.Djete otac priznaje,u CZSR ja dobijam skrbnistvo nad djetetom njemu napominju da je duzan placat alimentaciju na sto se on ne buni .kao. neka mu nadju posao itd.Ja sa sinom se vracam u BIH radi opstanka,jer tu nemam pravo na posao niti mogu ostvariti kakvu pomoc za sina.Sin vidja prvi put oca sa6 godina ja ga odvedem njemu,i danas ista situacija ja djete odvedem tamo i ugovorim spoj.djetetu je do sada dao oko 250e.vidimo dobro zivi.kupuje stan,dobra kola,odjeca,nakit,medjutim meni uvjk naglasi da radi na crno.Do sada nisam pokrenula pitanje alimentacije,bojeci se da ce odbiti vidjanje sa sinom.Sada napokon sam shvatila da sin nema sta izgubiti time.sin je izrasto u krasnog decka ,ojaco i fizicki i psihicki kojim se ja dicim.Uz pristanak mog jedinca odlucila sam traziti ono sto mu pripada.Molim vas kome da se prvo obratim CZSR U HRVATSKOJ ili sudu u BIH.Napominjem da imam dokumentCZSR U Hrvatskoj medjutim nema odredjenog postotka koliko je otac duzan davat.hvala unaprijed : n:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija