Jump to content

jaz

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je jaz objavio

  1. Nadam sa da sam na dobrom mjestu postavio pitanje.

    Naime frendica iznajmljuje svoj stan,podstanari koji su uselili zele da ih se prijavi na toj adresi, e sad nju zanima da li samom prijavom ona mora reci da su oni podsatnari i da placaju stan i placati porez ili ih moze prijaviti kao prijatelje koji tu zive. Znam da bi po zakonu morala placati porez, a zanima me kako se taj porez odreduje kako se prijavljuje cijena stanarine itd.

    Molim znalce sa pravne strane da objasne kompletan proces od kuda i kako krenuti.

    Zahvaljujem u njeno ime unaprijed!

  2. novi sam u ovome,tj po prvi puta cu predavati dokumentaciju za besplatne udžbenike,ali me zanima nesto imam dvoje klinac a jedno ide 5 raz osnovne a drugo upisalo 1raz srednje,da li za oboje mogu ostvariti isto pravo i da li uz sve papire trebaju i racuni iz knjizare o kupljenim udžbenicima.

    i jedno jos vaznije posto mi je RVI jos uvijek privremen i cekam rjesenje sa DLP-a da li sve papaire saljem pa onda sa "malim" zakasnjenjem i to rjesenje ili kako .molim iskusnije znalce da mi odgovore HVALA

  3. Plemeniti je napisao:

    .Nemas sanse ni da pokusas nesto objasniti,i onda kazu branitelji su nasilni,pa ko nebi bio doslo mi je da ju izbacim kroz prozor danas

     

    Nevidim razlog za bacanje nekoga kroz prozor....

     

    Zadnje rjšenje o mirovini 100% u svezi rata mislim da će biti dovoljni argument za izdavanje iskaznice o pravu na besplatno zdrastveno osiguranje...bez obzira na status HRVI...

     

    Napomenite da tražite po drugoj osnovi(100% u svezi rata)

     

    Naime Vi ostvarujete oslobađanje po dvije osnove ....kao HRVI...ili više od 30% u svezi rata....

     

    Hvala!

    Ma ono bacanje kroz prozor to je samo figurativno nisam jos dotle stigao iako me ovakve stvari ljute.

    Hvala puno nadam se da cu sutra rijesiti pozitivno svoj problem.

    Pozdrav! :palac:

  4. branko5 je napisao:

    Jaz,ok je.Imaš pravo,a praktično kako da to odradiš je da kopiraš zadnje rješenje,odneseš ga ured za obranu da ga ovjere,te kod njih traži da ti izdaju potvrdu o nastavnom priznavanju HRVI,tj.da ti je postupak u tijeku i s ta dva dokumenta odeš u HZZO,predaš im i oni te dalje upućuju što i kako.Nadam se da nisam bio dosadan,a vidim da te u biti muči postupak.

     

     

    Branko hvala na objasnjenju,znaci sutra ispocetka jer danas sam bio sa starim rijesenjem i objasnjenjem da je postupak u tijeku i nece nitko ni da me slusa,hladno isteklo vam je rjesenje po cenzusu morate platiti dok nedobijete novo rjesenje.Nemas sanse ni da pokusas nesto objasniti,i onda kazu branitelji su nasilni,pa ko nebi bio doslo mi je da ju izbacim kroz prozor danas,toliko arogantno ponasanje.

    U svakom sluccaju hvala budem suta opet na ovaj nacin. :palac:

  5. legija je napisao:

    Dakle pravo na besplatno zdrastveno osiguranje imaju HRVI od 20 do 100 %,te hrvatski branitelji sa utvrđenim tjelesnim oštećenjem od najmanje 30%(neovisno o statusu HRVI),te osobe čiji imovinski cenzus po članu obitelji ne prelazi 45% proračunske osnovice(oko 1520 kn po članu obitelji).

     

    ok ovo HRVI 20-100%,ali jedno privremeno rjesenje mi je isteklo a cekam poziv za ponovno vjestacenje PLP.da li mi se tu priznaje rjesenje koje je isteklo ili...sorry nije mi jasno

  6. nensi1301 je napisao:

    i još jedno pitanje....na predhodno spomenuti datum sam stravio udjele na prodaju, koliko sam upućen to su udjeli u ht i ini....znači li to da, ako se kojim čudom pojave drugi " giganti" u fondu, tipa elektre i sl. da ću opet imati udjele ili prodajom postojećih ispadam do kraja iz igre? :misli:

     

    Potpisujem gornji post a isto tako me zanima da li prodajom udjela se skroz ispada iz igre

  7. meni nije nešto jasno,prodao sam svoje udjele,ali u trenutku prodaje tj. taj isti dan išao sam u FINU pitati za dividendu za 2008.g.,rečeno mi je da u slučaju isplate dividende imam pravo na istu. pa mi nije sad jasno Buda tvoje tumačenje...jer udjeli su bili u mom vlasništvu u 08.god.,nevidim razlog zašto nebi imao pravo na dividendu...

    molim pojašnjenje...hvala :kavica:

  8. mike06 hvala vam na savjetu vjerujte mi da neznam vise kome se obratiti,jer su nam u gradskoj upravi rekli da vjestacenje nepriznaju.tako da mi nije jasno tko se na kakav zakon poziva,negdje se priznaje sve sto je i logicno jer ako je kuca bila placani su racuni nevidim sto je sporno,ali ovdje ne...

    vama u svakom slucaju hvala

  9. e ovako danas smo ponovo bili u doticnoj gradskoj upravi i poslije dugotrajnijeg razgovora sa njima ipak smo uspjeli doci do toga da su nam potvrdili da ce prihvatiti izjave svjedoka ovjerene kod javnog biljeznika.

     

    e sad nesto me zanima,pronasli smo jednog moguceg svjedoka,koji bas nije siguran da li je kuca stvarno izgradena prije tog 15.02.1968.,ali je voljan posvjedociti,ali se isto tako boji sankcija ako netko dokaze suprotno.

    e sad mene zanima da li ako mi imamo snimku iz '61.g. na kojoj kuce nema i dokument iz '76.g. kada je ona evidentirana da li netko moze dokazati da svjedok krivo svjedoci i kakve su sankcije za takvo krivo svjedocenje

  10. ude je napisao:

    Poštovani !

    Odluka o komunalnom doprinosu Grada Petrinje od 07.listipada 2003.

     

    članak 11. st. 3

     

    Obveze plaćanja komunalnog doprinosa oslobađaju se i osobe koje prvi put grade kuću na području Grada Petrinje na način predviđen čl. 13.st1. ove odluke .

     

     

    Viditi čl. 13.

     

    U odluci se spominje i stanovanje na području Petrinje .

    Valja ispitati sve varijante .

     

    Pozdrav !

     

    mi jesmo oslobodeni jednog djela doprinosa zato jer gradimo kucu na podrucju posebne drzavne skrbi,kao mlada obitelj koja naseljava to podrucje,ali kuca tj. projekt koji nam je ponudila drzava je nedostatan za nase potrebe pa smo se odlucili na izmjenu projekta koji placamo sami ali naravno sad imamo vise kvadrata,a taj "visak"povlaci za sobom placanje doprinosa +kvadrature.....

  11. mike06 je napisao:

    Poštovani, trebali bi naći 2 svjedoka koji su sigurni da je tu bila građevina, ali ima i drugi način. Taj je nažalost al pari našoj državi i zakonima.

     

    Pa ako je vidljiva građevina iz 1961 onda vam ništa više ne treba, jer je uvjet da je izgrađena prije 15.2.1968.

    Postoje ovlašteni inžinjeri građevinarstva koji će vam za 5000,00 kuna izdati potvrdu da je tu bila kuća, ako treba i sa bazenom, nažalost.

    Eto, manje vam je zlo dati tih 5 K Kn, nego platiti dvadesetak tisuća za vodni i komunalni doprinos.

    Sretno!

     

     

    Nažalost kuća NIJE vidljiva 1961.g. u tome i je problem,zato i trebam savjete što i kako dalje.

    I nevjerojatno mi je u Hrvatskim vodama mi priznaju to sto su samo ostatci temelja tamo i sto je '74.g.upisana i necu morati platiti vodni doprinos a komunalno nepriznaje.

    Vama hvala na savjetu! :kavica:

  12. Hitno mi je potrbna pomoc svih Vas koji znate kako.

    Na koji način i kojim postupkom mogu dokazati kada je stara kuća izgradena.

    Naime kupio sam plac na kojem želim izgraditi kucu,na placu postoji ruševina stare kuce,dozvolu za gradnju nemogu dobiti dok se neplati komunalni doprinos a od njega mogu biti osloboden ako dokažem da je kuća sagrađena prije 15.02.1968.,dobio sam ocitovanje Državne geodetske uprave gdje me obavještavaju da imaju snimku samo iz 1961.g. na kojoj nema vidljive građevine.

    Mene sad zanima na koji način bi ja mogao dokazati i kojim postupkom da je ta kuca sagrađena prije tog 15.02.'68.god.

    Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi mogu pomoći savjetom jer mi je jako važno i hitno.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija