Jump to content

scenic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. BRANITELJI OSLOBAĐANJE OD PLAĆANJA POREZA I DOPRINOSA – SAMOSTALNA DJELATNOST ZAKON O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 091/1z (NN 108/96 i 23/01) Članak 22. stavak 1. Hrvatski ratni vojni invalid koji obavlja samostalnu djelatnost oslobađa se od plaćanja svih doprinosa i naknada obračunatih na osnovicu za obračun doprinosa, te poreza i prireza u visini osnovice za obračun doprinosa za mirovinsko osiguranje, u smislu odredbe članka 22. stavka 1. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (“Narodne novine” br. 108/96 i 23/01). Zaključak sjednice sudaca Upravnog suda Republike Hrvatske, od 9. prosinca 2003. Da li mi se ovo može pojasniti?
  2. Ne, temeljem statusa HRVI prilikom ostvarenja prihoda od samostalnog rada nemate umanjenje za zdravstveno i mirovinsko. Ali imate pravo na umanjenje poreza na dohodak. Đuro, kao i uvijek, pravovaljan odgovor. Na moju žalost.
  3. Poštovanje! Jedno pitanje, da li ja na osnovu drugostupanjskog rješenja gdje je priznato 20 posto (HRVI)imam prava kao OBRTNIK na eventualno umanjenje plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje? U Slavonskom Brodu nitko nema pojma i ne zna da mi objasni, kako u poreznoj upravi, tako i u ostalim područnim službama. Pravdaju se da nemaju takav slučaj evidentiran. Ako imam, po kojim zakonima i pravilnicima bih trebao to ostvariti? Hvala VAM lijepa.
  4. Da, rješenje mu je dvojako,nemože tvrditi suprotno na osnovu dokumentacije,koju mi je i priznao, ali me skinuo sa bolovanja.
  5. Poštovanje! Nakon 6 mj skidaju me sa bolovanja na mirovinskoj komisiji.Rješenje je iskazano u smislu da nemam niti invalidsko niti profesionalno oboljenje, te me upućuju na daljnje lijećenje i terapiju. Imam 1 stupanjsko rješenje 20 postotno, a po pričama, 2 stupanjsko će doći oko 4 mjeseca 2009 godine. Imam zaista hrpu nalaza i 3 bolnička liječenja od 5 2005. Pravo na žalbu imam u roku 15 dana. Ja bih vas molio da mi odgovorite, što napisati u žalbi? Kako ishoditi papir da je oboljenje nastupilo kao posljedica rata i gdje se to vrši?Ako mi je potrebno, naravno. Trenutačno dobivam 2100 kuna sa zdravstvenog za bolavanje (70 posto),za naknadu-obrtnik sam.Za 100 postotni iznos kažu, potrebam mi je dokument koji sam spomenuo redak prije. Dragovoljac sam, imam uredne ratne putove iz dvije postrojbe gdje je vidljivo da nisam sjedio nego bio u rovu;91, 92 i 95.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija