Jump to content

domagoj2

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.readaddict.com
  1. Pozdrav, zanimalo bi me ako netko ima malo više informacija o punomoći. Da li je moguće da ja, kao vlasnik tvrtke dam specijalnu punomoć jednostranom izjavom osobi koja bi u ime tvrtke sklapala ugovore o poslovnoj suradnji? Specijalna punomoć zato što bi tom punomoći dozvolio samo tu jednu radnju, a to je sklapanje ugovora o suradnji s partnerima. Jednostranom izjavom mislim da nije potrebno da punomoćnik potpiše također punomoć, već samo davatelj punomoći. Također bi me zanimalo da li je moguće i samo usmeno dati takvu punomoć? Osoba koja bi bila punomoćnik nije zaposlenik društva. Hvala!
  2. Pozdrav, imam sljedeće pitanje: Nedavno sam osnovao d.., te sam jedini vlasnik društva. Imam boravište i prebivalište u Hrvatskoj, iako živim i radim u Njemačkoj već 2.5 godine. Obzirom da sam zaposlen u DE, nemam namjeru zapošljavati se u vlastitoj firmi. Zanima me kako se na to gleda sa zakonske osnove, budući da nisam odjavio prebivalište, te nisam napravio ništa po tom pitanju, a radim vani. Malo sam gledao ovaj novi zakon o prebivalištu, te mi izgleda da najbolja opcija da se prijavim ovdje u veleposlanstvu te da im kažem da ovdje trenutno prebivam zbog posla. Time bi imao dokaz ako kojim slučajem porezna ili netko pita zašto poduzeće nema nijednog zaposlenog iako ja ne radim (jer nemaju informaciju da radim vani)... Hvala unaprijed!
  3. Ok, hvala puno. Nisam ni znao da mogu traziti da mi plate jos.. Samo, kome da se zalim i na koji predmet, buduci da nista ne znam?
  4. Je li postoji nacin da ja nekako saznam koji se predmeti vode protiv mene, i ako da, gdje to mogu viditi, u policiji ili na sudu? Recimo da imam prijatelja posvuda..
  5. Kako cu se zaliti kad nemam pojma o cemu se radi? A plus toga, mislim da je istekao rok, i kome se mogu zaliti, Visokom prekrsajnom sudu? Nemam pojma sta sada, jedino sto mi preostaje je da cekam, nekakvu opomenu ili nesto, pa da vidim o cemu se radi..? AAaaaahhhh...
  6. Pozdrav, vec pola godine najmanje mi stoje u sobi 2 uplatnice na drzavni proracun, jedna od 1800kn (novcana kazna prema rjesenju prekrsajnog suda u zagrebu) i 200kn (troskovi postupka prema rj.pr.suda u zg). Buduci da su mi ukucani prckali po sobi, ja sad nemam pojma za sto je to kazna, ni kao jesam li se zalio, na uplatnicama nema nikakvog datuma.. Plasi me ovo rjesenje, jer bi znacilo da sam se vec zalio, ali onda, opet, toga bi se sigurno sjecao (bilo je vise kazni, ali sjetio bi se da mi je doslo rjesenje za nesto.) Jeli znate za sta bi mogla biti kazna od 1800kn? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija