Jump to content

malena87

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani,danas sam dobila rješenje sa zavoda u kojem stoji da imam pravo na novčanu naknadu u trajanju od 3 mjeseca počevši sa 26.06-26.09.,ali da je trenutno obustavljen proces radi porodiljne naknade,tj.drugih 6.mjeseci.Radi se o tome da sam ja kao trenutno nezaposlena majka ostvarila prvih 6 mjeseci pravo na punu plaću jer sam za vrijeme radnog odnosa otišla na komplikacije i kasnije na porodiljni.Moja sestra je isto tako otišla na komplikacije i porodiljnu i odmah nakon toga dobila otkaz.Ona je na birou u Belom Manastiru i tamo su joj rekli da nema pravo na 3 mjeseca novčane naknade jer ih je po njihovom iskoristila 45 dana prije poroda-što je zapravo da je ona otišla na porodiljni dopust 45 dana prije poroda što kao trudnica mora ići.Zanima me zašto ona nema pravo na novčanu naknadu sa biroa? Unaprijed hvala..
  2. Poštovani, 18.06.2009. sam dobila rješenje da imam pravo na dječji doplatak u iznosu od cca 200 kn mjesečno,što znači da ispunjavam sve uvjete koji su traženi..no,problem je u tome što mi je danas stiglo novo rješenje u kojem navode na nemam pravo na dječji doplatak jer navodno po njihovom sada prelazi limit..suprug i ja smo trenutno nezaposleni..prošle godine smo oboje bili u radnom odnosu..krajem prošle godine sam dobila otakz,a on početkom ove godine.predali smo sve papire i sve je bilo u redu kad smo dobili prvo rješenje..zanima me gdje je nastao problem..normalno,žalit ću se jer jadno je da kažu da sva djeca imaju pravo na doplatak a onda ga ukinu radi njihovih nekih jadnih zahtjeva.. Hvala..
  3. Poštovani, zanima me naknada za sljedećih 6. mjeseci. Naime,radila sam do kraja 9 mjeseca 2008.,te sam nakon toga otišla na bolovanje radi prijetećeg pobačaja. Od 25.11.2008. mi je otvoren porodiljni dopust. 15.12.2008.godine sam dobila otkaz u firmi. Ostvarila sam pravo za prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta isplatu od cc 4,100 kn. Zanima me koliki će biti iznos sljedećih 6 mjeseci? Dali i meni ide kao i zasposlenim majkama 80% sljedećih 6 mjeseci ili ne? Unaprijed hvala na odgovorima...
  4. Hvala na svim odgovorima.. Danas sam otišla u firmu po obavijest,tj. obrazloženje o prestanku ugovora o radu na određeno vrijeme.Sada me još samo zanima jedno-pošto sam se vodila kao njihov radnik do 15.12.2008. hoću li imati pravo na božićnicu?napominjem da se radi o državnoj firmi-dom zdravlja.
  5. od 7.mjeseca ove godine smo podstanri..ugovor je legalan,osim što ga vlasnik još nije ovjerio kod blježnika..vlasnik stana je svaki mjesec uplaćivao porez na nas..najamninu smo uplatili na godinu dana..igrom slučaja odlazimo iz stana..vlasnik stana je obećao vratiti ostatak uplaćenog novca od stanarine,te nam je rekao da svakako imamo pravo na povrat poreza..radi se o tome da suprug i ja nismo prijavljeni na ovoj adresi..ima li sada kakvih problema u vezi povrata poreza što nismo prijavljeni na trenutnoj podstanarskoj andresi? Hvala!
  6. Bok! Od 18.12.2007.godine radim pod ugovorom na određeno vrijeme,tj.do povratka osobe koju mijenjam. u 9 mjesecu trudnoće sam. 19.09.2008. sam otišla na komplikacije u vezi trudnoće. Od 25.11.2008. sam na porodiljnom dopustu.Danas su me zvali iz firme da mi priopće da sam dobila otkaz jer osoba koju sam mijenjala vratila se na svoje radno mjesto.Zanima me koja su daljnja moja prava? Zahvaljujem unaprijed!
  7. Bok! Od 18.12.2007.godine radim pod ugovorom na određeno vrijeme,tj.do povratka osobe koju mijenjam. u 9 mjesecu trudnoće sam. 19.09.2008. sam otišla na komplikacije u vezi trudnoće. Od 25.11.2008. sam na porodiljnom dopustu.Danas su me zvali iz firme da mi priopće da sam dobila otkaz jer osoba koju sam mijenjala vratila se na svoje radno mjesto.Zanima me koja su daljnja moja prava? Zahvaljujem unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija