Jump to content

teva

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. jel potrebno pisati kakav dopis il može usmeni dogovor? i jel se plaćaju kakvi doprinosi u slučaju isplate godišnjeg odmora za vrijeme otkaznog roka?
  2. Daj mi molim vas recite s obzirom da odrađujem otkazni rok, do 15.4. i s obzirom da sam se s poslodavcem dogovorio o isplati godišnjeg odmora je li postoji mogućnost da mi se ta isplata izvrši odmah sad a ne nakon 15.4.?
  3. hvala... u ugovoru ova stavka nije posebno izdvojena,samo su pobrojane osnove stavke,tipa godišnji odmor, radno vrijeme isl. a za sve ostalo se primjenjuje Ugovor tj.Zakon o radu...kolektivni ugovor nemamo, ima nas 20ak u firmi
  4. Dakle, nakon 2 godine rad kod jednog privatnika (ne neodređeno) podnio sam sporazumni prekid radnog odnosa, na poslu sam do 15.4 (dakle već odrađujem otkazni rok do navedenog datuma) Zanimalo bi me sljedeće: 1. Dogovorili smo da mi se isplati godišnji odmor – u tom slučaju da li ima neki poseban termin isplate il ga mogu tražit sad npr 2. Da li imam pravo na regres? Hvala!
  5. Jel zna tko da li je zakonski dozvoljeno objavit puno ime i prezime osobe u medijima protiv koje je podnijeta kaznena prijava radi osnovane sumnje? Dakle ipak još nije kriv a dok god je tako ta osoba je nevina pa me malo nervira javno linčovanje tih jeb* novinara.
  6. malo mi je sve to komplicirano - iskreno priznajem. Otkako sam se doselio u RH došao sam do jako nezgodnih podataka kad je to sve u pitanju.Kao, veli mi,da me ne može staviti u rodni list jer im ne vrijedi sudska presuda...ja mislim da je radi tih stvari koje je izganjala u RH dobila određene "pogodnosti" koje ne bi da sam ja na rodnom listu, ne dozvoljava mi viđanje( što sudska odluka dozvoljava)uz izjavu da sam im potpuni stranac i da od mene traži alimentaciju samo da imam nekakvu obavezu što je vrlo nisko od nje.preostaje mi pravno odvjetnički postupak s namjerom da ja nju tužim jer me od trenutaka presude nije navela kao oca a u tu svrhu je dobila dosta povlastica kao samohrana majka s tim da bi u slučaju da odem u matični ured isti i obavijestio centar te bi se došlo do podataka da je ta osoba postupila protupravne odnosno da je to kažnjivo djelo, jel tako???
  7. Naime, živio sam i radio u državi u kojoj sam pompću suda saznao da sam otac. Majka živi i radi u Hrvatskoj, dakle tužba je bila pokrenuta u matičnoj državi i godinama sam plaćao alimentaciju putem obustave plaće. Prije godinu dana sam se doselio u HR i naknadno shvatio tj. saznao da me ta žena nije stavila odnosno navela kao oca nigdje ni u kakvim papirima a imala je valjanu presudu na kojoj je sve navedeno. Zanima me da li čini kakve prekršaje, da li me je trebala prijaviti s tom potvrdom u Centru za socijalnu skrb kao oca i sl. Nastavi sam plaćati alimentaciju, na svoju ruku odvajanjem od plaće, no strah me da mi može napraviti to da kaže da joj ne plaćam jer nigdje taj papir o mojoj obavezi ne postoji osim za matičnu državu. Zanima me kakve su obaveze u takvoj situaciji kad je u drugoj državi sud donio rješenje a preselio sam se u Hrvatsku, odnosno kakve su njene bile obaveze u Hrvatskoj po primitku sudskog riješenja iz druge države.... hvala
  8. Slažem se sa svim što navodite al evo u današnjem vremenu svi pokušavamo izvući maximalno od dana, tako nam je čitav život.
  9. Alimentacija? jel postoji mogućnost "prednosti" prilikom zapošljavanja za one koji plaćaju alimentaciju? Konkretan primjer-u tvrtki u kojoj radim „ukidaju“ moj odjel, u tijeku je natječaj na koji bi se prijavio, ne bih htjeo ostati bez posla a sigurno ni bez mogućnosti plaćanja alimentacije
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija