Jump to content

makrit

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U presudi je naznačeno :--prijedlog za mjesečno uzdržavanje je bio(2000kn),a odbijeno je uz obrazloženje da je tuženik darovao stan,(što je istina)ali u stanu smo živjeli i plaćali velike režije.Prema tome stan nam nije bio izvor prihoda,nego je majka cijelu mirovinu morala odvojiti za režije. Neistinito tvrdi da smo ubirali najamninu za njegov poslovni prostor i da je isti bio naš.Ove njegove izjave sud je uzeo kao dokaz.Zahtjev za alimentaciju je bio odbijen. Majka se nije u zakonskom roku žalila,jer joj je otac fizički prijetio.
  2. da,ali pravomoćna sudska presuda je u to vrijeme bila negativna tj.sud je utvrdio da otac nas uzdržava(temeljom njegovog lažnog iskaza)
  3. Zanima me je li moguće naknadno(nakon 9 godina)ostvariti alimentaciju,zapravo je li moguće tužiti naknado oca za neplaćanje alimentacije,iako je sud u to vrijeme donio odluku da otac uzdržava svoju djecu i presudio u njegovu korist?
  4. Brat je stekao nekretninu darovnim ugovorom od oca.
  5. Imam dosta velik problem,naime prije par godina otac je tužio moju majku za smetanje posjeda(roditelji su rastavljeni)on je iselio iz stana i ostavio stvari (namještaj)u stanu.Sud je prošle godine donio riješenje da mu se omogući ulazak u stan tj.da dobije ključ.On je ključ dobio(nije potpisao da ga je dobio),a zatim izgubio.Stvari nije maknuo iz stana,ali je ove godine ponovo pokrenuo postupak o smetanju posjeda.Čovjek je užasno nasilan i svaki dogovor s njim je nemoguć,njegov je cilj ne maknuti stvari nego ponovo useliti,a dobivanje ključa će mu to omogućiti. Mene zanima je li moguće njegove stvari iseliti u ostavu i na taj način izbjeći tužbu,a njega onemogućiti u njegovoj namjeri? Unaprijed hvala za svaki odgovor
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija