Jump to content

kecy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć po pitanju premješataja radnika na drugo radno mjesto; naime danas mi je uručen dopis o premještaju na drugo radno mjesto i to: "... radnik XY zaposlen na radnom mjestu prodavača u MT 1 temeljem ugovora o radu zaključenog na neodređeno potrebno je ponuditi novi ugovor na određeno vrijeme do za radno mjesto prodavač u MP 2... radi povećanja obima posla u MP 2 donesna je odluka da se preraspodjelom zaposlenika popuni radno mjesto..." iz navedenog dajem naslutiti da mi žele podmetnuti ugovor na određeno radno vrijeme za isto radno mjesto u istom poduzeću samo na drugoj lokaciji i ako sam zaposlena na neodređeno. Novi ugovor o radu još mi nije predočen niti sam išta potpisivala. Radi se o jednom poduzeću s više prodavaonica. Ima li poslodavac zakonsku osnovu temeljem gore navedenog mijenjati ugovor o radu zaključen na neodređeno i što mi je činiti kad mi novi ugovor bude predočen, koja su moja zakonska prava??? Doista mi je hitno, molim odgovor i savjet!
  2. Poštovani, Zahtjev za privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji je već nekoliko puta produžavan u konkretnom slučaju, a zadnja informacija nadležne policijske uprave (službene osobe)je bila ta da se takav boravak ne može produžavti u nedogled i da ako dijete nije već dobilo državljanstvo se vraća u drugu državu.
  3. Djetetu se boravak produžava svakih 6 mj., pa po isteku dobije kaznu (pretpostavka). Navodno od nove godine više nema pravo na produženje boravka za dijete. Kao glavni problem navodi se činjenica da je dječak (12 god) rođen mjesec dana prije negoli je majka dobila državljanstvo, dok je drugo dijete rođeno kasnije, odnosno po dobivenom državljanstvu.Znam da se situacija pokušala riješiti na sve moguće načine (primjer; rečeno joj je da se mora zaposliti čime će povećati mogućnost odobrenja zahtjeva, zaposlila se, predočila uz zahtjev ponovno svu traženu dokumentaciju, te prosjek primanja, ništa, ponovno odbijenica). To je samo jedan od primjera u ove dvije godine koliko vodi birokratsku bitku sa MUP-om. Sad već gubi nadu da će se išta riješiti i da će zaista dijete odvojiti od nje i poslati u drugu državu. Stoga još jednom molim sve koji imaju bilo kakvu ideju kojom bi joj mogli pomoći da se jave!
  4. Poštovani, trebam pravni savjet što učiniti u sljedećem slučaju; naime kolegica je rođena u BIH (tamo i živjela sve do nedavno), 1996. god. dobila državljanstvo RH, obzirom joj je majka Hrvatica. Netom prije dobivenog državljanstva rodila je sina (u braku sa suprugom druge nacionalnosti), nekoliko god. kasnije i kćer. Kako se u međuvremenu rastala i došla živjeti u Hrvatsku, za kćer je odmah dobila državljanstvo, a za sina ne može?! Tri puta u dvije godine koliko su ovdje (dječak redovno pohađa osnovnoškolsku nastavu) stigle su odbijenice, bez obzira na svu prikupljenu dokumentaciju i postupanje prema uputstvima MUP, međutim uz sve navedeno plaća i novčane kazne koje nisu male, a zadnje joj je rečeno (od službenika MUP-a) da će dijete deportirati nazad u Bosnu početkom nove godine. Imate li ideju kako joj pomoći, pravna pomoć je dosta skupa a ona nije pri novcu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija