Jump to content

HuntedFreak

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je HuntedFreak objavio

  1. Prilikom otvorila obrta sredinom 2023. godine, zahtjev za otvaranje mi je vraćen jer sam htjela registrirati djelatnosti 90.1. Izvođačka umjetnost i 90.3. Umjetničko stvaralaštvo, uz obrazloženje da je registracija tih djelatnosti na obrt zabranjena od 2022. godine. Obrt sam otvarala kreo eObrta, spadam u ured za gospodarstvo Omiš. S obzirom da sam uz svoj redovan posao glazbenica to su mi trebale biti primarne djelatnosti. Na kraju mi je jedva dopušteno da registriram djelatnost 90.2. Pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti. Istovremeno svi obrti koji od ranije imaju registrirane djelatnosti 90.1 i 90.3. uredno izdaju fakture za koncertne izvedbe ili izradu skladbi. Ja se trenutno snalazim tako da fakturiram produkciju ili organizaciju koncerta, što bi trebalo spadati pod djelatnost 90.2. koju imam registriranu, no to mi nije dugoročno rješenje. S obzirom da je ured za gospodarstvo u Omišu zbilja mali (koliko znam ima samo jednu zaposlenu osobu) razmišljam da je možda došlo do pogrešnog tumačenja nekog dopisa, pa me zanima je li registracija navedenih djelatnosti zbilja zabranjena?
  2. Moj djed je slovenac i ima auto koje mi želi dati. ja živim u Zagreb i imam hrvatsko državljanstvo. Moja mama ima slovensko državljanstvo i putovnicu, no živi u Splitu. Radi se o jako jeftinom autu (renault 5) tako da mi se ne isplati plaćati neke prevelike dadžbine. Koji su načini da se to auto prenese u Zagreb i tamo koristi? Mora li se auto ponovno registrirati iako mi ljubljanska registracija još traje (radi li policija probleme ako ja sa prebivalištem u Splitu, vozim auto ljubljanskih registracija u Zagrebu? Kako prenjeti auto preko granice? Je li potreban neki darovni(ili prodajni) ugovor? Meni je ovo trenutno posve komplicirano, pa hvala vam na svakoj pomoći.
  3. Sviram na ulici, no neki dan me komunalac potjerao jer nisam imala nekakvu dozvolu Znate li nešto o toj dozvoli: Gdje se vadi? koliko vrijedi? Koji su uvjeti za dobivanje iste? Vrijedi li za određenu lokaciju i termin (npr. od 16 do 18h) ili s njom mogu svirat bilo gdje bilo kad, u Zagrebu? Bilo kakva informacija mi je dobrodošla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija