Jump to content

temptation

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. preformulacija pitanja: Ocu su kao fizičkoj osobi ovrhom dosuđena određena sredstva. Ovrha je pravomoćna i otac već mjesečno dobiva rate ovrhe. Ovrha je dozvoljena u ratama budući da se radi o jedinici lokalne samouprave (Općini). Isti subjekat (Općina) potražuje od firme moga oca (doo u mirovanju) određeni iznos. Odluka je pravomoćna, no ovrhu još nisu pokrenuli. Moje pitanje glasi: na koji način će druga strana naplatiti svoja potraživanja budući da je firma već 8 godina u mirovanju, a inače je osnovana 1992.? Budući da se radi o Bistro- Pizzeriji sva imovina je de facto bila pokretna i po mom skromnom mišljenju ona se već davno amortizirala. Dakle, osim osnivačkog kapitala (20000kn) firma ne posjeduje nikakva druga sredstva.
  2. Poštovani! Hitno mi treba jedna informacija – Moj otac je kao vlasnik firme koja faktički više ne posluje, ali postoji u registrima,nedavno ovrhom dobio određenu sumu novca. Izvjesna je kontraovrha od iste te strane od koje smo i naplatili svoja potraživanja. Dužni su oni nama, a i mi njima. Samo što su to dva odvojena predmeta. Ukoliko otac meni prebaci ta sredstva, da li se druga strana može naplatiti sa mojeg računa? Ako da, šta predlažete kao drugu opciju? Hvala.
  3. Poštovani! Hitno mi treba jedna informacija – Moj otac je nedavno ovrhom dobio određenu sumu novca. Izvjesna je kontraovrha od iste te strane od koje smo i naplatili svoja potraživanja. Dužni su oni nama, a i mi njima. Samo što su to dva odvojena predmeta. Ukoliko otac meni prebaci ta sredstva, da li se druga strana može naplatiti sa mojeg računa? Ako da, šta predlažete kao drugu opciju? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija