Jump to content

babalujka

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Viktor,hvala vam na trudu kao prvo! Drugo,ostavina je 15 o.m. i ja cu ju prihvatiti tj. slazem se sa ovom raspodjelom! Da ,cinjenica je da su sestre dobile vise a dobile su zato jer su bile u mogucnosti vise pomagati roditelje! Jedna novcano a druga je zivjela u roditeljskoj kuci i brinula o njima u bolesti,ja sam takodjer bila prisutna ali u manjoj mjeri jer imam svoju obitelj i malo djete! Mene muci jedino to sto me one ne zele isplatiti a niti prodati kucu!! KronicnaStanka,hvala na odgovoru u svezi etaziranja! Imam jos par pitanja,nadam se da necu stvoriti zavrzlamu ali 2005g je bila ostavina iza pokojne mame. Vlasnistvo u kuci u tom trenutku su imali otac 2/3 i sestra 1/3. Prilikom ostavinske smo nas tri trazile da tata prizna da je polovica njegovog dijela mamina(na ime bracne stecevine) i da ju podjelimo na nas cetero ,sto je i ucinjeno. Znaci svatko je dobio 1/4 maminog djela. E sad sto me interesira,isla sam na net pogledati zk izvadak i u njemu se kao suvlasnici navode samo otac i sestra iako u rjesenju pise da ce se nakon pravomocnosti rjesenja upisati pravo suvlasnistva ostaviteljice(moje majke) na 1/2 dijela nekretnine itd a nakon toga i upis prava nasljednika na toj nekretnini!!! Zasto to onda nije upisano i sto poduzeti sada? Kako ce se opce sada sprovesti ova ostavina,dali ce vrijediti taj "stari"z.k. izvadak ili moramo prvo upisati sve iza mame pa tek onda djeliti tatino??? Ajme koja zavrzlama,nadam se da ce te mi pomoci savjetom! Hvala unaprijed!
  2. Jos sitnicu bi molila! Dali etaziranje ako ga ja trazim moram sama platiti ako sestre nisu suglasne tj.odbijaju etaziranje s obzirom da kazu da nemaju financ.sredstava da ga plate ili sve tri snosimo troskove tj.svaka u svojoj kvadraturi? Hvala!
  3. Viktor,u pravu ste,tako je odredjeno testamentom i nisam nista dobila sa strane! Slazem se sa tim i jedina moja zalja je da to prodam ili da me sestre isplate sto mi se cini da nece ici!!! Kuca ima prizemlje,desno garaza,lijevo kuhinja,boravak i wc,na prvom katu desno dvije prostorije,lijevo tri prostorije ,hodnik i kupaonica i na najvisoj etazi tavanski stan! Dakle,jedna sestra je dobila tavanski stan sa posebnim ulazom i garazu druga stan na prvom katu sa desne strane kuce(ona je od prije vlasnica tog stana tj. te dvije prostorije na katu) i jednu prostoriju na "mojoj"strani kata koja je spojena sa njenim djelom plus stancic u prizemlju Znaci meni je ostal dio kata,sa posebnim ulazom naravno dvije prostorije,hodnik i kupaonica! Je jasno mi je da treba napraviti etaziranje i da se moram upisati prije prodaje ali interesira me jos jedna stvar ,naime sestra koja je od prije vlasnica dijela nije etazirala svoje dali sada mozemo to zajednicki napraviti ili ona posebno mora prvo etaz.svoje pa tek onda opet posebno nas tri zajedno? nadam se da sam to koliko toliko susvislo objasnila
  4. Dobar dan svima! Molila bi za pomoc! Naime interesira me dali imam pravo traziti isplatu svog dijela nasljedstva? Naime nas tri sestre smo nasljedile kucu poslije smrti roditelja,moj dio konkretno je nedovoljno velik za moju obitelj ,znaci ja od svog nasljedstva nemam nista tj. kao da ga nisam niti dobila!!! cak i u varijanti da ga iznajmljujem prije toga bi morala uloziti hrpu novca a to nisam u mogucnosti. Etaziranje,odvajanje plina,vode ,srtuje itd!!! Sestre naime ne zele prodati kucu jer su nasljedile odvojene stanove koje mogu koristiti a ja samo dio gornjeg kata? Hvala unaprijed na odgovoru,ako treba jos neki podatak samo pitajte!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija