Jump to content

gavun

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo da ja odgovorim jer je moderatorima vjerojatno dosadilo odgovarati non-stop na pitanja koja se odnose na "potvrdu o nekažnjavanju". Dakle, ta potvrda se zapravo ne zove "potvrda o nekažnjavanju" već je to potvrda da se protiv osobe ne vodi nikakav istražni postupak. jel tako? Dakle, možeš ubit čovjeka, silovat mu mlađu sestru i odjahat na njegovu konju ali ako si odradio kaznu za ta (ne)djela dobit ćeš tzv. potvrdu o nekažnjavanju. S svojom kaznom eventualno možeš imati problema ako se hočeš zaposliti u policiji (vjerojatno nemaš tih ambicija), ili na nekoj visokoj državnoj poziciji, jer u tom slučaju se traže samo lopovski talenti, a ljubitelji marice su nepoželjni. pozdrav!
  2. gavun

    joint...

    evo ja sam danas dobio prekršajni nalog za 0,5g marice i 9 sjemenki nađenih u obiteljkoj kući prije 8 mjeseci Nikad kažnjavan i mala količina(olakotna okolnost), pa je kazna novčana 2000kn + 100kn sudskih troškova (nikad bio na sudu. Piše da se mogu žalit u roku 8 dana. Jel ima koristi (neki mi kažu da sam dobro prošao), jer mi se ne daje 2000kn u ovim kriznim vremenima... Jel mogu pokušat osporit da je trava moja, jer je nađena u obiteljskoj kući? Kakve su mi šanse? Pozdrav!
  3. gavun

    Zakonski rok

    Da li postoji zakonski rok unutar kojeg osoba uhvačena s marihuanom mora biti pozvana kod suca? Zanima me jer znam osobu kojoj je prošlo više od pola godine nakon što su je uhvatili s jointom, a da je nitko nije pozvao na sud i nikakvu kaznu još nije platila. A i sam čekam "poziv" iako je tek prošla 1 mjesec.
  4. Thx! Ove informacije mi vrijede zlata, jer svatko drugačije kaže tj. nitko ne zna točno. Čak je i policajac, kad je to našao, rekao da je količina za prekršaj jer je minimalno iako se njega ne pita. Zanimljivo, kako svi potvrdu da se ne vodi kazneni postupak zovu potvrda o nekažnjavanju! Samo još da utvrdim - ako je prekršaj, ne ide u dosje i nema maltretiranja na granici... - ako je kaznena, bit ću u evidenciji, pa me može uvijek pretrest?
  5. Prije mjesec dana sam pao s 0.5 g trave (bratovo je bilo, ali sam preuzeo na sebe) i još nisam dobio nikakav poziv sa suda. 1.pitanje: Da li je ta mala količina marihuane kod nas prekršaj ili kazneno djelo? 2. pitanje: Koliku kaznu u pojedinim slučajevima mogu očekivati (nikad do sada nisam ni prekršajno ni kazneno gonjen) 3. pitanje: U slučaju kaznene prijave, je li ide u dosje tj. prilikom zaposlenja u školu (imam priliku kao profesor) ili državnu upravu, da li mogu izvadit potvrdu o nekažnjavanju? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija