Jump to content

mjesec

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala, sve sam shvatila. I još jedno dva pitanja. U vezi alimentacije. Budući da cura treba maturirati sad u drugom mjesecu i već radi a na proljeće puni 18-tu ima li ona više ikakvo pravo tražiti alimentaciju. I drugo je li istine da ako npr. moj muž umre prije mene i na ostavinskoj rastavi ja nju ne spomenem mogu krivično odgovarati? I još malo više ako može o tome dokazivanju očinstav u Austriji i znate li išta o ovome genosu u Hrvatskoj, nešto što se navodno može kupiti u ljekarni pa slati uzorci u Zagreb na obradu
  2. Da upravo to. Ružno je sve to, nije lako živjeti u neizvjesnosti, a najgore od svega je što druga strana ne pokazuje volju da se to riješi, ali pokušat ćemo ponovno razgovarat. Ali evo pitanje u vezi te imovine. Mi živimo u obiteljskoj kući mojih roditelja na jednom katu smo napravili stan. Kuća se vodi na moga oca. Danas sutra ako se ta kuća npr. bude vodila na meni kao moje vlasništvo, a ne moga supruga ima li onda ona ikakvo pravo na to? I još, moj suprug trenutno nema ništa u svom vlasništvu, sve se vodi na njegovom ocu, ali ako bi mi dio koji će danas sutra njega ili isto tako mene pripasti odmah prepisali na našu djecu, dakle da nešto što nakon naših roditelja bi trebalo ostati nama ostaje ustvari njima. ima li ona tada ikakvo pravo? Isto tako što ako suprug oporučno ostavi sve našoj djeci, kakva su tada njezina prava?
  3. mjesec

    očinstvo

    suprug ima kćer za koju nije siguran je li njegovo dijete. Cura će ove godine napuniti 18 godina. Alimentaciju nikad nije plaćao niti je majka to od njega tražila. Nekoliko puta su se tijekom ovih godina vidjeli, cura je dolazila i kod nas, ali nikad nisu ostvareni neki bliski odnosi. Prije možda nekih 15-tak godina on je tražio da se radi utvrđivanje očinstva, ali majka nije bila za to, te se to nije ni napravilo. Prije godinu dana smo se čuli i tad je opet bilo potaknuto to pitanje ali majka je rekla da će biti kako kćer odluči, ali se poslije više nisu javljale. Koliko znamo ona je supruga upisala kao njezinog oca. Zanima nas što on može napraviti može li on tražiti dokazivanje očinstva, odnosno može li ga opovrgnuti, odnosno na koji način može saznati je li on otac.Isto tako me zanima s obzirom da alimentacija nije plaćana, ali dogovorno i majka je nikad nije ni tražila ima ju li one ikakvo pravo sada to tražiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija