Jump to content

Edoizpu

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odličan odgovor. Uvijek sam se trudio rješavati probleme na miran način, i prije u braku i sada,ali očito je da ću se morati poslužiti nekom drugom metodom. Da sam bio pametniji nebih uložio ni kinte prije nego bih imao čistu situaciju,ali dok sam lomio kosti i mješao vlastitu krv i znoj u beton, i razmišljao o drugima, a ne o sebi, nisam se opterećivao pitanjima tipa : Što će mi ostati ako se ikad razvedem?
  2. E da,palo mi napamet. Kako se tretira životno osiguranje moje bivše supruge koje je ugovorila prije stupanja u brak,ali ga je plaćala i tijekom braka. Da li i to ulazi u podjelu?(bar uplate tijekom braka).
  3. Zahvaljujem na brzim odgovorima. Objekt je izgradjen legalno,sa svim mogućim dozvolama, a osim vanjskih zidova,krova i fasade,sve ostalo smo napravili sami ja i tast. Za dio troškova od cca. 150.000,00kn imam sačuvane račune koje sam platio ja. Ja i bivša smo za gradnju i opremanje dizali oko 20000dem,pa 10000dem,pa 8000€ kredita(od kraja 1999. do negdje 2005.), a ja sam redovito svakodnevno kupovao jos neki sitan materijal. 2004. smo kupili i auto na kredit(rata oko 1.500,00 kn) koji smo otplaćivali skupa do kraja 2007. kada sam morao napustiti stan.Sada ona taj auto i dalje otplaćuje. Nažalost, kada sam prije mjesec dana postavio svoj zahtjev za naknadom, ona je izjavila da je normalno da nešto trebam dobiti,ali i da tražim 1.000 € ona mi ih nema odkuda dati. Ponudila mi je jedino neko neatraktivno zemljište(pašnjak) od cca. 800m2 koje meni nije od nikakve koristi. Prije par dana je izjavila da su bilokakvi moji zahtjevi bezobrazni,te da ju tužim ako nešto želim. Naravno, to je izjavila na izrazito bezobrazan način(u stilu ko te je..),ali to me ni nije iznenadilo jer se isto tako ponašala i zadnjih 4-5 god. braka(u braku smo bili od 1997-2007,brkorazvodna parnica okončana u 06.2008.) Napominjem da ja uredno plaćam alimentaciju za našu predivnu curu(11god) od dana kada sam napustio stan(10.2007.)
  4. Prije par mjeseci sam se sporazumno razveo od supruge,a sada bi trebali podjeliti imovinu. Riječ je ponajviše o stanu(katu) od 90m2 koji smo dogradili na kuću njezinog oca. Zanima me koja su moja prava, odnosno da li mogu tražiti samo povrat uloženog novca ili i nešto više od toga. Treba uzeti u obzir da stan još nije uknjižen na nikoga jer još nije provedeno etažiranje kuće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija